-31%

Vorige Nr 21 van 52 Volgende

Japanse Pantoffels - Siwa

Artikelnr.: 4905161506896
€ 59,00 € 41,00 (inclusief btw)

Japanse Pantoffels - SIWA

Deze pantoffels zijn gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt is een Japanse techniek genaamd Washi Suki en is al eeuwen oud. De toevoeging van de recyclebare kunststofvezel polyolefinen geeft het materiaal een zachte en flexibele structuur, maakt het duurzaam, waterbestendig en verrassend sterk. Soft Naoron stoot geen schadelijke stoffen uit bij verbranding.

De pantoffels zijn opmerkelijk licht, praktisch, zorgvuldig afgewerkt en door de lichte kreukel in het papier naar ons idee echt prachtig. En wat opvalt: zeer confortabel. Zowel voor mannen als voor vrouwen.

Ze maken ook hoeden, allerlei (akten of reis)tassen en zelfs pasjeshouders van dit wonderlijke materiaal. Het papier is absoluut waterbestendig dus je hoeft niet bang te zijn als je de badkamer inloopt.

De pantoffels zijn er in twee maten:

small: 23 tot 25 cm
large: 26 tot 29 cm

De pantoffels wegen slechts 75 gram en zijn onderdeel van een serie producten van de Japanse papiermaker ONAO en de ontwerper Naoto Fukasawa. Klik voor een overzicht van hun producten hier.

 

Behandeling

  • Niet wassen.
  • Reinig met een goed uitgewrongen, vochtige doek.
  • Niet strijken.
  • Zorg ervoor dat het niet in contact komt met hete items.
  • Kleuren kunnen veranderen in het geval het (langere tijd) in contact komt met natte items.

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

 

Merk / Designer
Siwa

gewicht
0,1

Afmetingen
small: 23 tot 25 cm large: 26 tot 29 cm

Materiaal
Naoron, een speciaal papiersoort bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss