Vorige Nr 41 van 160 Volgende

Boomstam Vaas Glas - Pols Potten

Artikelnr.: 0290001
€ 99,00 (inclusief 21% btw)
Voorraad: 1 stuk. Op werkdag voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Over de Boomstam Vaas

De boomstam vaas van Norman Trapman voor Pols Potten is van dik glas wordt met de hand geblazen. De vaas is in beperkte oplage geproduceerd, wij hebben er nog een aantal van maar kunnen ze inmiddels niet meer inkopen. Wij vinden deze vaas werkelijk prachtig, meer een beeldhouwwerk dan een vaas, monumentaal door zijn dikke glas en gewicht. Norman Trapman heeft voor Pols Potten een aantal zeer bijzondere vazen ontwikkeld, waaronder de bekende koraalvazen, en deze boomstam vaas past wat ons betreft in dat rijtje.

Het gewicht van de vaas is 4 kg. Hij is 30,5 cm hoog, onder 17 cm breed en boven 8 cm.

Norman Trapman

Norman Trapman studeerde in 1974 af aan de Academie voor Art & Design in Den Haag. Hij is docent aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Den Bosch en Breda en sinds 2001 bestuurslid van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC). Zijn werk heeft vaak een grote sculpturale kwaliteit en is zeer divers. Niet alleen vazen maar ook stoelen van keramiek kwamen uit zijn atelier.

Bijzondere unica: in 2010 heeft hij een aantal zeer grote vazen gedraaid die door Armando (kunstenaar) van een decor zijn voorzien en tentoongesteld in het keramiekmuseum te Leeuwarden. En gelukkig ook de series in samenwerking met Pols Potten.Trapmans meest bekende werk is zonder twijfel de koraalvaas, die uitgroeide tot een van de iconen van de Pols Potten collectie.

Pols Potten

Pols Potten is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam in 1986. Vernieuwend, onconventioneel en duidelijk geworteld in de Nederlandse design traditie. Ze brengen een uitgebreide collectie op de markt waardoor je het merk regelmatig tegenkomt in verschillende media en vooraanstaande winkels in binnen- en buitenland.

Alle Pols Potten producten ontstaan in de Pols Potten studio, onder leiding van Jan Wolleswinkel.

"Hierbij maken we maar al te graag gebruik van de creativiteit van andere Nederlandse ontwerpers en ambachtsmensen uit de hele wereld. Tijdens onze reizen vinden wij hen of zij vinden ons. Is er een klik en begrijpen we elkaars humor, dan ontstaan de mooiste dingen! Pols Potten studio zorgt voor de samenhang en zo komen we tot een caleidoscopische collectie, elk seizoen opnieuw."

Merk / Designer
Pols Potten

gewicht
4

Afmetingen
Hoogte 30,5 cm, Lengte 17 cm, Breedte 8 cm

Materiaal
Glas

© 2017 - 2020 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss