Vorige Nr 5 van 43 Volgende

Gekleurde vaatdoekjes - HAY

Artikelnr.: 0080028
€ 12,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Deze mooi gekleurde vaatdoekjes zijn minimalistisch ontworpen door het Nederlandse designduo Scholten & Baijings voor HAY. Breng wat kleur in je alledaagse leven! Geïnspireerd op een Japanse theedoek.

Ze zijn er in het oranje en in het roze.

Wassen op 40°C

 

Over Scholten & Baijings

In het werk van het Nederlandse designduo Stefan Scholten (Design Academy Eindhoven) en Carole Baijings (autodidact) neemt kleur een belangrijke positie in. De ontwerpen zijn vaak minimalistisch van opzet maar in details rijk bewerkt en fel van toon en kleur. Ze gebruiken veel fluor en veel pasteltinten, in geen enkel product van Scholten & Baijings zit zwart.

'Kleur in onze ogen even belangrijk als vorm. Wij denken in kleur - het is geen keuze achteraf. Je kunt er een emotie mee oproepen of een esthetisch of dramatisch beeld mee versterken.'

Vrijwel vanaf het begin van de samenwerking in 2000 werd hun werk gezien als toonaangevend. De internationale doorbraak kwam in 2013 met het ontwerp van een serie klokken en posters voor Ikea. Een van het bekendste werk van Scholten & Baijings is ongetwijfeld hun Paper Porcelain-servies, een servies dat ze uit karton knipten en vervolgens lieten maken van porselein.

 

Paper Porcelain-servies

Het ontwerpproces van Scholten & Baijings is ambachtelijk en arbeidsintensief, ze knippen en plakken eerder dan dat ze in een computer een 3D ontwerp maken. Het voordeel daarvan is dat ze zoals ze het zelf zeggen tijdens het proces op ideeën komen: handelend denken noemen ze het.

Het werk van Scholten en Baijings is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Nederlands Textiel Museum Tilburg en het Centraal Museum in Utrecht. Ze werken voor gerenomeerde merken als HAY, Ikea, Gelderland, Established & Sons en vele anderen.

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
Hay / Scholten & Bayings

gewicht
0,01

Afmetingen
27 cm bij 35 cm

Materiaal
Katoen

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss