Nr 12 van 42

Folichon - Ottmar Horl

Artikelnr.: 0190005
€ 80,00 (inclusief btw)

De 'Folichon' van de Duitse kunstenaar Ottmar Horl is als beeld onderdeel van een serie prachtige gedetailleerde dierenbeelden. Dit is de hond van Margravine Wilhelmina van Bayreuth (1709-1758), een Pruisische prinses. Zij liet zich op schilderijen graag portretteren met haar hondje: Folichon, zie afbeelding.

Voor het Landesgartenschau garden festival in 2016 maakte Ottmar Horl een serie beeldjes van kunststof van dit hondje. Hij maakte daar een aantal grote installaties mee in het centrum van de stad, het park en in de Hermitage.

De beeldjes zijn in vijf verschillende kleuren te krijgen: bordeaux paars, paars, nachtblauw, zwart en oranje.

Het beeld heeft een hoogte van 38 cm, een breedte van 37 cm en een diepte van 28 cm en is gemaakt van door en door gekleurd kunststof.

Deze beelden zijn zowel gesigneerd als ongesigneerd te koop. We verkopen altijd de orginele werken. Gesigneerd zijn ze duurder: zie foto hieronder voor een voorbeeld van een door Ottmar Horl gesigneerd gouden stokstaartje.

 

Op zoek naar meer beelden van Otmar Horl? Klik hier voor een overzicht van het werk dat wij van hem verkopen.

Mud in May is officiële dealer van Ottmar Horl, je kunt al zijn werken bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Ottmar Horl

is een Duitse conceptuele kunstenaar, beeldhouwer, installatie, actie, fotografie en objectartiest. Hij bereikte wereldwijde bekendheid dankzij zijn radicale, avant-garde kunstconcepten en grootschalige projecten met seriële sculpturen in openbare ruimtes, gebaseerd op zijn onderscheidende definitie van beeldhouwkunst als een organisatieprincipe. Hij wordt beschouwd als een "aanstootgevende en directe strateeg die campagne voert voor een nieuw type openbare kunst" en de meest succesvolle kunstenaar die multiples maakt, een kunstenaar die zijn visie op kunst voor iedereen implementeert en de democratisering van de beeldhouwkunst als geen ander tot nu toe promoot. Zijn belangrijke bijdragen op het gebied van beeldende kunst hebben hem verschillende onderscheidingen opgeleverd, waarvan de laatste, de CREO Innovation Award, werd toegekend door de Deutsche Gesellschaft für Kreativität e. V. en aan Hörl werd aangeboden op de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main in 2015. Sinds 1999 is Hörl voorzitter van de Academie voor Beeldende Kunsten in Neurenberg en sinds 2005 president van de Academie. Bovendien is hij een van de oprichters van de groep Formalhaut. Ottmar Hörl woont en werkt in Wertheim, Frankfurt am Main en Neurenberg.

Merk / Designer
Ottmar Hörl

gewicht
1,6

Afmetingen
37 cm bij 38 cm bij 28 cm

Materiaal
Plastic

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss