Vorige Nr 17 van 18 Volgende

Hanglamp Milk bottle lamp 1 stuk - Droog

Artikelnr.: 8717399070522
€ 125,00 (inclusief 21% btw)
Artikel is niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

De hanglamp Milk bottle lamp van Tejo Remy voor het Nederlandse designlabel Droog werkt hetzelfde als zijn grote broer (twaalf stuks), alleen hangt deze alleen. Een klassieker.

Maat: Ø 8.5 x 310 cm

Dit ontwerp werd aangekocht door: Museo do Design Lissabon, Centraal Museum Utrecht, Museum of Modern Art New York, San Francisco Museum of Modern Art, The Montreal Museum of Fine Arts, Indianapolis Museum USA Neue Pinakothek Die Neue Sammlung - The International Design Museum München, Vitra Design Museum Duitsland, Stedelijk Museum Amsterdam.

Mud in May is officiële dealer van Droog, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Tejo Remy

is een Nederlandse ontwerper die samenwerkt met Rene Veenhuizen als ontwerper van producten, interieurs en openbare ruimtes. Hij is afgestudeerd aan de HKU in de richting 3D-Design. Het motto van zijn ontwerpen: Alles is een materiaal, bestaande informatie, omstandigheden en gevonden voorwerpen. Remy transformeert het gewone.

Hij werkt sinds de oprichting samen met DROOG. Met zijn Classic Chest of Drawers, Rag Chair en Milk bottle lamp kreeg hij internationale bekendheid.

Het werk werd aangekocht door: Museum of Art and Design in New York, Bartow-Pell Mansion Museum in New York, MoMA in New York, Stedelijk Musuem in Amsterdam, Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam, ACME Gallery in Los Angeles Het ministerie van huisvesting, ruimtelijke ontwikkeling en omgeving. 

 

Droog

Droog is een Nederlands designlabel, opgericht in 1993, en wordt gezien als één van de bekendste exponenten van Dutch Design. Bekende ontwerpers die voor Droog ontwerpen zijn Hella Jongerius, Marcel Wanders, Tejo Remy, Richard Hutten, Henk Stallinga en Jurgen Bey.

Lab is de kern van de onderneming. Ontwerpers, partners en klanten, fabrikanten en projecten van over de hele wereld brengen ideeën in en van daaruit experimenteren de ontwerpers met nieuwe concepten, materialen en technieken, maar ook met eeuwenoude vakmethoden. Soms neemt Droog zelf het initiatief tot onderzoek of ontwikkeling en soms werkt Droog als intermediair, zoals bij opdrachten en projecten. Droog is gevestigd in Amsterdam.

Voor een overzicht van al het werk van Droog, klik hier.

Merk / Designer
Droog / Tejo Remy

gewicht
1,64

Afmetingen in verpakking
12.5 x 12.5 x 42 cm

Afmetingen
Ø 8.5 x 310 cm

Materiaal
15W bulb (110V or 230V) , Energy efficiency label E , glass milk bottle , wire (3m)

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss