Vorige Nr 3 van 43 Volgende

RotPot - Zelf zuurkool maken pakket

Artikelnr.: 7436947614650
€ 24,99 (inclusief btw)
Voorraad: 7 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

RotPot - Zelf zuurkool maken pakket

Mud in May is een van de weinige Rotpot verkooppunten in Amsterdam, terwijl het toch zo'n prachtig pakket is. De RotPot is een kant en klaar pakket waarmee je zelf de lekkerste zuurkool maakt door middel van fermentatie. Alles wat je nodig hebt om zelf zuurkool te maken zit erin, je hoeft alleen nog een kleine kool toe te voegen. Het perfecte cadeau voor iemand die van koken houdt. Los van alle benodigde ingredienten en uitleg bevat het een weckpot / glazen pot met een waterslot zodat er geen geuren vrijkomen.

Zelf zuurkool maken vindt plaats door fermentatie. Dat is een bereidingstechniek waarbij gisten en bacteriën natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Omdat bij dit proces van 'edele rotting' gas vrijkomt gebruik je een waterslot zodat er niet teveel druk op de pot komt te staan. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Kijk, voel, ruik en proef hoe jouw zelfgemaakte zuurkool in de tijd verandert tot een heerlijk product.

 

Wat zit er in de doos?

 • 1 glazen pot (1 liter)
 • 2 deksels
 • 1 waterslot met plug
 • 1 krautmix (kant-en-klaar kruidenmengsel met zout) AUTHENTIEKE kruiden

Zelf voeg je nog een kleine kool van maximaal 1 kg toe.

 

Hoe werkt het?

Fermenteren moet je even onder de knie krijgen, maar daar helpen we je bij. Volg de instructies op de doos en maak in tien stappen je eigen kruidige zuurkool. 

Aan de slag!

 1. Snijd een kool van ca. 1 kg in kwarten en verwijder de harde kern en onderkant.

 2. Rasp de stukken kool in dunne reepjes met een mandoline of snijd ze fijn met een scherp mes.

 3. Doe de kool in een mengkom en voeg de krautmix in zijn geheel toe. Kneed de krautmix stevig door de kool. De kool laat na enkele minuten vocht los. Kneed totdat je er flink wat vocht uit kunt knijpen.

 4. Doe de gekruide kool met het vocht beetje bij beetje in de glazen weckpot. Duw het mengsel steeds goed aan totdat de kool onder zijn eigen vocht komt te staan en alle lucht er tussenuit is. Duw de deksel met het waterslot op de glazen pot.

 5. Haal het rode dopje van het waterslot en vul het buisje tot halverwege de bollen met kraanwater. Duw het dopje er weer op en steek het waterslot ongeveer een centimeter door het gat in de deksel.

 6. Laat de kool 6 tot 8 weken fermenteren op koele kamertemperatuur, buiten direct zonlicht.  

 7. Haal de deksel met het waterslot van de pot en proef de zuurkool tussentijds. Gebruik een schone vork. Is de smaak nog niet naar wens? Draai de deksel met het waterslot er weer op en laat de kool verder fermenteren. Is de smaak perfect? Draai de schone deksel zonder waterslot op de pot en bewaar de zuurkool in de koelkast tot het moment waarop je hem wilt eten. Door de koude temperatuur stopt het fermentatieproces en blijft de smaak zoals je hem het lekkerst vindt.   

 

En dan?

Serveer de zuurkool als rauwkostsalade, topping bij een stukje vlees of in een lekkere stamppot. Daarna gebruik je de RotPot voor je volgende experiment. Je kunt de RotPot ook gebruiken om andere groentes te fermenteren. Probeer het eens met rode kool of wortels.

Merk / Designer
Keukenboeren

gewicht
0,6

Afmetingen in verpakking
12 cm bij 12 cm bij 18 cm

Materiaal
divers: glas, plastic, kruidenmix

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss