Vorige Nr 34 van 66 Volgende

Encyclopedia Of Flowers II - Makoto Azuma & Shunsuke Shiinoki

Artikelnr.: 9784861524769
€ 35,00 (inclusief btw)
Voorraad: 3 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Encyclopedia Of Flowers part 2

Bloemkunstenaar Makoto Azuma en botanisch fotograaf Shunsuke Shiinoki presenteren een tweede editie van hun levendige serie, twee jaar na de eerste. Door zich te concentreren op de kortstondige aard van bloemen gebruiken ze twee technieken: de eerste belicht de kenmerken en het gevoel van aanwezigheid van de bloemen door ze van bovenaf te bekijken, de tweede kijkt van de zijkant om de levenskracht van planten vast te leggen (terwijl ze zich naar de zon uitstrekken).

In tegenstelling tot de eerste editie, werden natuurlijke lichtbronnen zoveel mogelijk gebruikt om de uitzonderlijk dichte en kleurrijke paletten te laten zien.

 

542 p, ills colour, 17 x 25 cm, pb, Japanese/English

Publisher Seigensha

ISBN 9784861524769

 

 

Over Makoto Azuma & Shunsuke Shiinoki

Makoto Azuma (24 juli 1976) is een Japanse bloem kunstenaar, botanisch beeldhouwer en mede-oprichter van de wereldberoemde Japanse bloemenwinkel JARDINS des FLEURS (Tokio). Ooit wilde hij rockmuzikant worden, wat zijn reden was om naar Tokio te trekken, maar nadat hij een baan als handelaar op de Ota-markt had aangenomen (een van de grootste bloemen- en productenmarkten van Japan) werd hij geraakt door bloemen en planten. Zelf zegt hij dat bloemen hem inspireren omdat ze voor het leven staan, en er eindeloze mogelijkheden mee zijn.

In 2002 opende hij de ‘haute-couture’ bloemenwinkel JARDINS des FLEURS, waar op een kunstzinnige haast laboratoriumachtige wijze bloemsierkunst wordt gerealiseerd. Rond 2005 begon Azuma een nieuwe vorm van bloemenontwerp te verkennen die hij botanische sculptuur noemde, het werk waar hij nu bekend om staat, waarin hij ongewone en vernieuwende vormen creëert van planten en bloemen.

Geïnspireerd op de Japanse traditie van ikebana - de kunst van het bloemschikken - creëert Azuma nieuwe esthetiek door ongebruikelijke planten samen te brengen - planten die normaal gesproken niet in de natuur zouden voorkomen - sommige exotisch - in buitengewone arrangementen.

Shunsuke Shiinoki, die in 2002 in samenwerking met Makoto Azuma de winkel Jardin des Fleurs opende, legde deze uitzonderlijke bloemeninstallaties vast in buitengewone foto’s in de inmiddels bekende ‘Encyclopedia Of Flowers’ reeks (4 delen inmiddels).

 

 

 

 

 

 

Merk / Designer
Makoto Azuma & Shunsuke Shiinoki

Afmetingen
542 pagina's, 17 x 25 cm

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss