Vorige Nr 51 van 160 Volgende

Lucky Cat Mug / Japanse Gelukskat theekop

Artikelnr.: 8718144084313
€ 10,50 (inclusief 21% btw)

Cat mug Lucky Cat / Japanse Gelukskat theekop

De Japanse gelukskat Maneki Neko (‘lonkende gelukskat’) kennen we als het beeldje dat naar je wenkt met zijn voorpoot. Voor Japanners is deze gelukskat een talisman die voorspoed brengt, een gebruik dat al eeuwen terug gaat.

De theekop die wij ervan verkopen vinden wij een van de mooiste varianten van de gelukskat die we kennen: hij heeft de grootte en vorm van een theekopje, je plaatst hem op zijn kop op zijn oortjes en zijn staart fungeert als het oortje van de kop. Prachtig!

Bij onze kinderen was dit altijd een grote favoriet in huis, ook voor het drinken van gewoon limonade.

Ook een goed cadeau bij een geboorte, als kraamcadeau. Ze zijn namelijk zowel in het roze als in het blauw te krijgen.

Diameter mok: 8,5 cm, hoogte 11,5 cm, vaatwasserbestendig.

 

Geschiedenis Maneki Neko

De oorsprong van de gelukskat komt uit een verhaal over een arme man, die eeuwen terug in een vervallen tempel woonde in wat toen niet Tokio maar Edo heette, en daar ondanks zijn armoede een verwaarloosde straatkat in huis nam. De kat zat vaak voor de tempel en het verhaal gaat dat er op een dag een edelman onder de boom die op de tempel uitkeek voor een onweersbui stond te schuilen. Hij zag de kat zitten en opmerkelijk genoeg viel het hem op dat de kat door met zijn poot te zwaaien hem wenkte.

Toen de man, nieuwsgierig geworden door de kat, naar de overkant liep, sloeg de bliksem in de boom achter hem in. Sindsdien is de de kat 'brenger van geluk'. Maar naast geluk is hij ook brenger van voorspoed: de edelman werd, onder de indruk van dit voorval, de beschermheer van de verwaarloosde tempel, die daardoor weer opbloeide.

Inmiddels heeft de gelukskat de wereld veroverd, in allerlei gedaanten is hij te vinden in restaurants, huizen, winkels - telkens weer in verschillende vormen.

Zoals gezegd vinden wij de theekop die wij ervan verkopen een van de mooiste varianten van de gelukskat die we kennen!

Afmetingen
8,5 cm bij 11,5 cm

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2020 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss