-25%

Vorige Nr 10 van 19 Volgende

Showroommodel Zieta Kruk plopp hoog - zwart

Artikelnr.: 0270004A
€ 530,00 € 400,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Mud in May heeft regelmatig showroommodel stoelen van het Poolse designmerk Zieta in de aanbieding. Een showroommodel heeft enige tijd als showroommodel gefungeerd in onze winkel of is voor een fotoshoot gebruikt. We raden aan om in onze winkel in Amsterdam langs te komen om 'm voor de aanschaf te bekijken.

Dit showroommodel is de hoge plopp kruk, zwart, en is in goede staat. De nieuwe Plopp-familie van krukken, van de Poolse designer Oskar Zięta, werd voor het eerst getoond op de tentoonstelling van Young Creative Polish Designers in september 2009. De kruk is beschikbaar in verschillende hoogten: als mini kruk, standaard kruk, of keukenkruk. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van de ontwerpen van Zięta: de kruk is gelast en heel voorzichtig onder hoge druk opgeblazen waardoor er prachtige ronde vormen ontstaan. Het is dezelfde techniek die hij gebruikt voor zijn spiegels en kapstoks, zie filmpje en foto onderin.

De Plopp is verkrijgbaar in verschillende kleuren: inox, wit, zwart, grijs, blauw, rood, geel en groen.

Hoogte 65 cm, diameter zitvlak 35 cm, diameter poten 55 cm. Ofschoon hij het uiterlijk heeft van een kwetsbare opgeblazen vorm is de kruk supersterk.

Mud in May is officiële dealer van al het werk van Zięta, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

Oskar Zięta    

Oskar Zięta is een Poolse architect. Hij studeerde aan de Zwitserse Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich, en werkte daar vervolgens als onderzoeksassistent op het departement van CAAD (Computer Aided Architectural Design). Het maakproces is een belangrijk onderdeel van de ontwerpen van Zięta. De technieken die door Zięta worden gebruikt zijn ontstaan uit de samenwerking tussen specialisten op verschillende gebieden, zoals bionica, sociologie, architectuur en engineering. Futuristisch denken over een nieuw soort producten, bijvoorbeeld producten die licht genoeg zouden zijn om mee te gaan naar Mars, zijn onderdeel van het hun ontwerpproces. Daarnaast streeft het bureau ook naar een effectief en schoon productie proces en maakt daarvoor gebruik van diverse hulpmiddelen en nauwkeurige robots.

Zijn ontwerpen zijn aangekocht door verschillende musea waaronder Centre Pompidou in Parijs, de Pinakothek der Moderne in München, het Zürich Design Museum en het Baden State Museum in Karlsruhe. Hij noemt zijn houding ten opzichte van ontwerp Prozessdesign: dit is ook de naam van zijn twee studio's in Wrocław en in Zürich.

Oskar Zięta won diverse prijzen: de AUDI - Mentor-Prijs 2011, de Red Dot Award 2008, de DMY Award voor innovatie in het productieproces 2008, de YDMI 2008, de Duitse Design Council Prize 2009, de Forum Aid Awards 2009, Technology Award - Materialica 2000, en de MOET DESIGN Łódz 2011. Het Wire Magazine noemde zijn ontwerpen "meubels van de toekomst".

Merk / Designer
Zieta

gewicht
4,6

Gewicht in verpakking
5 kilo

Afmetingen
hoogte 65 cm, diameter zitvlak 35 cm, diameter poten 55 cm

Materiaal
staal, gespoten / gelakt

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss