Nr 3 van 12

DIY Cyanotype kit - zelf blauwdruk prints of foto's afdrukken

Artikelnr.: 8720256255000
€ 42,50 (inclusief btw)
Voorraad: 15 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Over de cyanotype kit

Met deze cyanotype kit kun je dmv een in 1842 ontdekte fotografische techniek, in het Nederlands cyanotypie of blauwdruk techniek genoemd, op een analoge wijze een cyaan blauwe print maken, waarbij je alleen gebruik maakt van zonlicht. De techniek werkt net als bij polaroid papier zonder doka (donkere kamer) en geeft niet alleen mooie resultaten, maar is ook erg leerzaam om de basiswerking van fotografie beter te begrijpen.

 

Cyanotype print maken: de techniek

De astronoom John Herschel ontdekte dat je door twee stoffen te mengen (ammoniumijzercitraat en kaliumhexacyanoferraat) en het mengsel vervolgens in het zonlicht te plaatsen dit prachtig blauw werd. Door papier ermee in te smeren en daar dan weer voorwerpen op te leggen konden blauwe foto’s worden gerealiseerd, waarbij de voorwerpen, die het zonlicht blokkeerden, als witte afdrukken zichtbaar waren. Door het papier goed schoon te spoelen werd de foto die zo ontstond gefixeerd. In die tijd is het jarenlang als proces gebruikt om tekeningen te kopiëren, en dan vooral bouwtekeningen van machines of gebouwen. Dat is de reden dat het ook bekend staat als blauwdruk, en dat blauwdruk synoniem is geworden met bouwplan.

 

Inhoud cyanotype kit

Met de cyanotype kit die wij verkopen kun je direct aan de slag. Het bevat een duidelijke handleiding, de fotochemicaliën, twintig vellen aquarelpapier (21 bij 15), handschoenen, spoelbak, maatcilinder, mengbak en plastic roerstaaf en een foamkwast om de fotochemicaliën op het papier mee aan te brengen. Het bevat zelfs vijf transparante sheets voor een inkjetprinter die je kunt gebruiken om een print op te maken zodat je niet beperkt bent tot het plaatsen van voorwerpen maar ook echt een gedetailleerde foto kunt afdrukken. Dat laatste werkt als volgt: je print eerst de foto die je wilt afdrukken op een transparante sheet, waarna je deze plaatst op het met chemicalien ingesmeerde papier. Vervolgens zonlicht, afspoelen en voila - een prachtige blauwe afdruk.

Veel succes!

 

Merk / Designer
PAR

Afmetingen in verpakking
32 cm bij 23 cm bij 8 cm

Materiaal
Divers

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss