Nr 57 van 121

Multidish Triple - Hollands Delfts blauw van het Italiaanse Seletti

Artikelnr.: 8008215097817
€ 159,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

De Multidish Triple

De ‘multidish triple’ van designer Maxime Ansiau voor het Italiaanse designmerk Seletti is onderdeel van een serie: er is ook een dubbel (Double) en zelfs een vierdubbel (Quadruple) multidish door hem ontworpen, allen in klassieke delftsblauwe stijl, met typische maar als je goed kijkt gemoderniseerde oud-Hollandse taferelen. De decoratieve borden zijn van porselein (hard dolomiet) en prachtig afgewerkt.

De Triple versie heeft een hoogte van 56 centimeter en een breedte van 23 centimeter en bevat de afbeelding van een toren, maar dan nogal hoog. Het bord komt in een prachtige, stevige houten cadeauverpakking.

Hollands Delftsblauw

Waarom deze Hollandse afbeeldingen? De (Franse) ontwerper Maxime Ansiau woont en werkt in Nederland, Rotterdam om precies te zijn, en zegt gefascineerd te zijn door deze landschappen als ‘verschijnsel van structuur’, zoals stenen in een muur of gebladerte aan een boom. En zo zijn de borden voor Seletti ook ontworpen, als repetitieve afbeeldingen, zowel in vorm (de borden zelf herhalen zich) als inhoud (herhalende structuren). De horizontale borden benadrukken het wijde en platte van de Hollandse landschappen, de verticale borden benadrukken de traditionele Nederlandse architectuur.

Maxime Ansiau

Is een Franse beeldend kunstenaar, geboren in 1972 in Parijs, die woont en werkt in Rotterdam. Hij doet voor zijn werk uitgebreid materiaalonderzoek en probeert altijd een relatie tussen vorm en inhoud te maken. Hij geeft les op de kunstacademies in Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Rotterdam en het Sandberg instituut in Amsterdam. Zie voor een overzicht van zijn werk en tentoonstellingen zijn website.

Vloer van Maxime Ansiau

 

Maxime Ansiau

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Maxime Ansiau

gewicht
2,1

Afmetingen in verpakking
60 cm bij 40 cm bij 10 cm

Afmetingen
56 cm bij 23 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss