Vorige Nr 6 van 19 Volgende

Wrongwoods cabinet 1500 - Established & Sons

€ 3.472,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 3 weken.

De Wrongwoods Cabinet 1500

De Wrongwoods Cabinet 1500 van designers Richard Woods en Sebastian Wrong voor het Britse designmerk Established & Sons is onderdeel van een serie: er zijn ook prachtige roomdividers, dressoirs en tafels van. De Wrongwoods Cabinet 1500 is bedrukt met een prachtige houtprint, een blockprint, elk deel van de collectie wordt met de hand bedrukt. Met een hydraulische pers worden de stempels vervolgens op de panelen gedrukt. De bedrukte panelen worden in droogrekken te drogen gelegd en vervolgens afgewerkt met een polyurethaan matte lak. Als de meubels volledig in elkaar gezet zijn krijgen ze hun laatste laklaag.

Door deze handmatige aanpak is ieder stuk uniek.

De Britse kunstenaar Richard Woods staat bekend om zijn werk met opzichtige en repetitieve motieven. Hij paste deze patronen toe op gevels, vloeren en wanden. Het zijn vaak abstracte vertalingen van alledaagse materialen. De houtprint zoals deze gebruikt wordt in de Wrongwood serie is een bekend motief van Woods. De serie meubels die zo ontstond doet denken aan de meubels uit de jaren 50.

Maat Wrongwoods Cabinet 1500: hoogte 64,5 cm, breedte 150 cm en diepte 40,5 cm.

Mud in May is officiële dealer van al het werk van Established & Sons, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Richard Woods

is afgestudeerd aan The Slade School of Fine Art. Zijn goed gedocumenteerde werk overschrijdt grenzen tussen kunst, architectuur en design en bestaat meestal uit overdreven, opzichtige voorstellingen van traditionele Britse architectonische en interieur motieven, zoals houten vloeren, chintz wallpapers en gekleurde bestrating. Het werk van Woods heeft de neiging de ruimte over te nemen en te verzadigen met zijn prints. Hij maakt zijn logo’s van realiteit met behulp van traditionele houtblock prints. Het werk van Woods is over de hele wereld terug te vinden, van Tokio tot in de Londense metro.

 

Sebastian Wrong

Sebastian Wrong is ontwerper, creatief directeur en tevens specialist in moderne productie. Hij werkt en woont in Londen. In zijn vijftien jarige carrière heeft hij inmiddels met de meest vooraanstaande ontwerpers en bedrijven gewerkt. Zijn portfolio is breed: meubels, verlichting, accessoires maar ook autonome projecten.

Wrong ontving veel lof voor de Spun lamp, die hij in 2003 voor Flos ontwierp, door ermee de prestigieuze Red Dot Design Award te winnen. In 2005 was hij oprichter van de Britse merk Established & Sons, waar hij creatief directeur was tot 2012. Onder zijn leiding produceerde het bedrijf enkele van de meest iconische ontwerpen van het decennium. In 2011 lanceerde Wrong The Wrong Shop, een online platform dat editieprints verkoopt van opvallende ontwerpers en kunstenaars uit de hele wereld.

In 2012 startte hij in samenwerking met het Deense merk HAY WH (Wrong for Hay). Oorspronkelijk opgericht als een specialisatie in verlichting, werd het doel al snel breder waarbij duurzame kwaliteit in combinatie met een toegankelijke prijs voorop stond. In 2016 heeft WH zich ontwikkeld tot Wrong.London, waarbij het bedrijf zich inmiddels volledig inzet op verlichting. In 2017 is Wrong terug gekeerd naar Established & Sons in de rol van creatief directeur.

 

Established & Sons

Established & Sons is een Brits merk dat bekent staat om zijn innovatieve en baanbrekende ontwerpen. Het is een merk dat ontwerpers veel ruimte geeft voor onderzoek en experimenten. De collectie van Established & Sons bevat werken van enkele van de meest bekende designers van deze tijd, maar tegelijkertijd die van veel jonge veelbelovende ontwerpers. Door de kunstenaars met wie ze werken extreme vrijheid te bieden ontstaan er originele en baanbrekende ideeën. Vaak zijn het collectors items, die historisch gezien een belangrijke rol blijken te spelen en op hun gebied grensverleggend zijn. Dat kan op verschillende vlakken: sommige toornen aan de natuurkundewetten, anderen bevatten juist veel elegantie en humor. De collectie van Established & Sons is zowel gebonden in dit extreme als divers door de verschillende stijlen en disciplines die ze met het geven van die vrijheid omarmen. 

Merk / Designer
Established & Sons / Richard Woods & Sebastian Wrong

Afmetingen
hoogte 64,5 cm, breedte 150 cm en diepte 40,5 cm

Materiaal
hout met print

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss