Vorige Nr 46 van 122 Volgende

Eccentric Plate Rond Daniel van Dijck - Cor Unum

Artikelnr.: 0850002
€ 40,00 (inclusief btw)

Eccentric Plate Rond

Deze prachtige eetborden of decoratieve borden voor aan de muur van Daniel van Dijck voor het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum worden met de hand gemaakt en zijn daarom altijd net iets anders: het reliëf en de vorm variëren, en dat is precies wat deze reeks zo mooi maakt. Het lijnenspel in het glazuur, de grove randen, wij vinden ze van een absoluut poetische schoonheid. Het zijn in tegenstelling tot wat je afgaande op het uiterlijk zou verwachten vrij dikke en sterke borden.

De borden zijn te krijgen in de kleuren zwart, wit en (koper)groen in vijf verschillende afmetingen:

small: 19 cm diameter
medium: 23 cm diameter
large: 26 cm diameter
extra large: 30 cm diameter
extra extra large: 43 cm diameter

Deze borden zijn onderdeel van een serie: er zijn kommen van en ook ovale borden, allen even prachtig! Omdat ze met de hand gemaakt worden kan het wat langer duren wanneer we ze niet op voorraad in de winkel in Amsterdam hebben staan. Reken 2-3 weken, maar ze zijn het wachten zeker waard...

 

Daniel van Dijck

Daniel van Dijck (1986) ontwerpt intuïtieve en experimentele producten in zijn studio in Den Haag. In zijn keramiek / serviesstukken en meubelontwerpen zoekt hij de grens van design door met ongebruikelijke materialen en processen te werken, waarbij de geschiedenis van een voorwerp het uitgangspunt is. Het zijn vaak handgemaakte, in beperkte oplage geproduceerde stukken, die zowel esthetisch als vanuit vakmanschap oogpunt bijzonder en vernieuwend zijn. Zijn doel is ‘om alledaagse objecten die we dagelijkse gebruiken opnieuw te interpreteren en te vernieuwen’.

Nadat hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag afstudeerde in de richting Interieur Architectuur deed hij een MA in Design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij werkt zowel in opdracht als van uit eigen projecten, zowel op het vlak van interieurarchitectuur als design.

 

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Daniel van Dijck / Cor Unum

Afmetingen
S 19cm, M 23cm, L 26cm, XL 30cm, XXL 43cm

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss