Vorige Nr 1 van 18 Volgende

Handle with care Teapot / Theepot Richard Hutten - Droog

Artikelnr.: 8717399071840
€ 79,00 (inclusief 21% btw)
Artikel is niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Over de Handle with care Theepot

De vorm van de Handle with care Teapot van designer Richard Hutten voor het Nederlandse designmerk Droog is geinspireerd op de bekende klassieke gietijzeren Chinese theepotten. Door deze uit te voeren in porselein en er een prachtige rode handvat van een jaren vijftig strijkbout op te zetten creeert hij wat ons betreft een haast onplaatsbaar, tijdloos ontwerp.

Wij vinden het werk van Richard Hutten prachtig, hij behoort wat ons betreft tot een van de iconen van de Nederlandse designers, ook zijn lampen vinden wij buitengewoon mooi.

De Handle with care Theepot is gemaakt van porselein, niet vaatwasserbestendig en heeft de volgende maten:

diameter: 20,4 cm, diameter met schenktuit: 21,5 cm, hoogte: 13 cm

 

Over Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is een van Nederlands meest succesvolle designers die vreemd genoeg misschien wel bekender is buiten Nederland dan in Nederland zelf. Hij heeft vele internationale prijzen voor zijn werk gekregen.

‘Traditioneel gaat ontwerp over het oplossen van een probleem. Ik los geen problemen op: ik creëer mogelijkheden.’

Hij startte direct na het doorlopen van de Design Academie in Eindhoven met zijn ontwerpstudio in Rotterdam en heeft sinds die tijd vele vernieuwende ontwerpen op zijn naam staan, waarbij hij continu de grenzen van design verlegt. Speelsheid (hij introduceerde de term 'homo ludens' - spelende mens) is een belangrijk aspect van zijn werk: zijn ontwerpen zijn naar eigen zeggen niet alleen mooi, maar ook optimistisch en leuk.

 

Zijn meest bekende ontwerp is zonder enige twijfel de ‘domoor’, de mok of drinkbeker met twee enorme oren als handvatten, inmiddels een moderne klassieker te noemen.

Hij is een belangrijke exponent van ‘Droog Design’, waarin hij betrokken was direct vanaf de start in 1993, wat hem een van de belangrijkste oprichters maakt van de beroemde Dutch Design beweging. Sinds 2008 is Richard Hutten de art director van Gispen, Hollands tweede grootste en bekendste meubelmerk met een bijna 100-jarige geschiedenis.

Zijn indrukwekkende klantenlijst zijn allemaal toonaangevend in hun vakgebied: Moooi, Muij, Offecct, Christofle, Artifort, Kvadrat, Moroso, Rabobank, Lloyd hotel, I + I Milano, DSM, Skultuna en Gemeentemuseum Den Haag, OMA / Rem Koolhaas, MVRDV, Centraal Museum Utrecht, Karl Lagerveld en HKH Prinses Beatrix der Nederlanden.

Zijn werk is opgenomen in de permanente collecties van meer dan 40 musea over de hele wereld, waardoor hij een van de meest verzamelde levende ontwerpers is. De lijst bevat MoMA New York, Victoria & Albert Museum Londen, Centraal Museum Utrecht, Vitra Museum Weil am Rhein, Museum voor Moderne Kunst San Francisco, Design Museum Londen, Design Museum Gent, Stedelijk Museum 's Hertogenbosch, Chicago Art Institute en het Stedelijk Museum Amsterdam.

In maart 2018 richtte hij de tentoonstelling ‘Zit!’ in het gemeentemuseum van den Haag in, een collectie van een honderdtal stoelen die of door hem zelf gemaakt zijn of uit zijn privé verzameling komen en die voor hem belangrijk zijn vanwege het baanbrekende ontwerp of omdat de maker ervan hem dierbaar is. Klik voor meer informatie over deze actuele tentoonstelling in het gemeentemuseum hier.

Interview Richard Hutten

 

Droog

Droog is een Nederlands designlabel, opgericht in 1993, en wordt gezien als één van de bekendste exponenten van Dutch Design. Bekende ontwerpers die voor Droog ontwerpen zijn Hella Jongerius, Marcel Wanders, Tejo Remy, Richard Hutten, Henk Stallinga en Jurgen Bey.

Lab is de kern van de onderneming. Ontwerpers, partners en klanten, fabrikanten en projecten van over de hele wereld brengen ideeën in en van daaruit experimenteren de ontwerpers met nieuwe concepten, materialen en technieken, maar ook met eeuwenoude vakmethoden. Soms neemt Droog zelf het initiatief tot onderzoek of ontwikkeling en soms werkt Droog als intermediair, zoals bij opdrachten en projecten. Droog is gevestigd in Amsterdam.

Voor een overzicht van al het werk van Droog, klik hier.

Merk / Designer
Droog

gewicht
1

Afmetingen in verpakking
25 x 19 x 23.75 cm

Afmetingen
diameter: 20,4 cm, diameter met schenktuit: 21,5 cm, hoogte: 13 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss