Vorige Nr 14 van 59 Volgende

Tablemats / Placemats - Seletti (wears Toiletpaper)

Artikelnr.: 8008215020969
€ 6,00 (inclusief btw)

Tablemat / Placemat - Seletti

De 'Seletti wears Toiletpaper Tablemats' van het Italiaanse designmerk Seletti maakt iedere eettafel vrolijk. Designer Maurizio Cattelan maakte voor het tijdschrift TOILETPAPER diverse collages die door Seletti werden afgedrukt op deze placemats van 45 cm bij 30 cm. 

Er zijn 6 verschillende collageprints te krijgen:

'Food with Holes'
'Volcano'
'Microphones'
'Pony'
'Flowers with holes'
'Lipsticks'

De Tablemat is van polyproyleen en EVA foam gemaakt.

 

Seletti Wears TOILETPAPER is een samenwerking tussen Maurizio Cattelan, het tijdschrift TOILETPAPER van Pierpaolo Ferrari en het Italiaanse designbedrijf Seletti. Met een selectie van afbeeldingen uit het tijdschrift werd een bijzondere verzameling objecten gemaakt, waaronder deze placemats. Zwarte humor gedompeld in pastelkleuren. Deze collectie was direct een groot succes en wordt wereldwijd verkocht op toonaangevend plekken als het MOMA-museum in New York in het Palais de Tokyo in Parijs en in The Corner in Londen.

Wij verkopen ook porseleinen borden uit deze collectie, voor de perfecte combinatie, ga naar seletti voor een overizicht.

 

Maurizio Cattelan

Maurizio Cattelan is een Italiaanse kunstenaar. Hij staat bekend om zijn satirische sculpturen. Cattelan begon zijn carrière in de jaren 80 met het maken van houten meubels, maar al snel ontwikkelde hij zijn eigen, altijd humoristische, kunstsculpturen. In de jaren negentig begon hij levensgrote wassen beelden te maken van verschillende onderwerpen, waaronder zichzelf. Een van zijn bekendste sculpturen, La Nona Ora (1999), bestaat uit een beeltenis van paus Johannes Paulus II in volledig ceremonieel kostuum dat verpletterd wordt door een meteoor. Zijn werk is vaak gebaseerd op eenvoudige woordspelingen of vervreemde situaties door bijvoorbeeld dieren te vervangen door mensen in archetypische taferelen. Verschillende werken van Cattelan spelen in op de moderne media.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Maurizio Cattelan

Afmetingen
45 cm bij 30 cm

Materiaal
polyproyleen en EVA foam

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss