Vorige Nr 37 van 87 Volgende

Colour Plaid #8 van Scholten & Baijings - HAY

Artikelnr.: 5710441207023
€ 215,00 (inclusief 21% btw)
Artikel is niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Colour Plaid no. 8 van Scholten & Baijings / HAY

De prachtig gekleurde Colour Plaid van de Nederlandse designers Scholten & Baijings voor designmerk HAY is gemaakt van hoge kwaliteit merinowol waardoor het zeer zacht aanvoelt. Hier fris je ieder interieur mee op, gebruik ze voor over de bank of op je bed.

De plaid is 180 bij 140 cm groot. Let op: iedere plaid is net even anders, de plaids worden uit een lange stof rol gesneden waardoor ieder stuk net even anders is. Er zijn een aantal verschillende kleurencombinaties, plaid no. 8 is grijs, wit en groen.

 

Over Scholten & Baijings

In het werk van het Nederlandse designduo Stefan Scholten (Design Academy Eindhoven) en Carole Baijings (autodidact) neemt kleur een belangrijke positie in. De ontwerpen zijn vaak minimalistisch van opzet maar in details rijk bewerkt en fel van toon en kleur. Ze gebruiken veel fluor en veel pasteltinten, in geen enkel product van Scholten & Baijings zit zwart.

'Kleur in onze ogen even belangrijk als vorm. Wij denken in kleur - het is geen keuze achteraf. Je kunt er een emotie mee oproepen of een esthetisch of dramatisch beeld mee versterken.'

Vrijwel vanaf het begin van de samenwerking in 2000 werd hun werk gezien als toonaangevend. De internationale doorbraak kwam in 2013 met het ontwerp van een serie klokken en posters voor Ikea. Een van het bekendste werk van Scholten & Baijings is ongetwijfeld hun Paper Porcelain-servies, een servies dat ze uit karton knipten en vervolgens lieten maken van porselein.

 

Paper Porcelain-servies

Het ontwerpproces van Scholten & Baijings is ambachtelijk en arbeidsintensief, ze knippen en plakken eerder dan dat ze in een computer een 3D ontwerp maken. Het voordeel daarvan is dat ze zoals ze het zelf zeggen tijdens het proces op ideeën komen: handelend denken noemen ze het.

Het werk van Scholten en Baijings is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Nederlands Textiel Museum Tilburg en het Centraal Museum in Utrecht. Ze werken voor gerenomeerde merken als HAY, Ikea, Gelderland, Established & Sons en vele anderen.

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY / Scholten & Baijings

Afmetingen
180 bij 140 cm

Materiaal
merinowol

© 2017 - 2020 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss