Vorige Nr 10 van 25 Volgende

Theedoek / droogdoek 'Fungi!' - Roos Soetekouw

€ 39,95 (inclusief btw)

Over de Teatowel 'Fungi!'

De kwalitatief hoogwaardige theedoeken of droogdoeken van de Nederlandse designer Roos Soetekouw zijn gemaakt van 83% katoen (waarvan 11% gemerceriseerd) en 17% linnen.

De Fungy! collectie is ontstaan in 2016 geïnspireerd op schimmels. Roos Soetekouw: ‘Gedragen door de wind verspreiden haar sporen zich. Onverstoord wacht ze tot de geschikte omstandigheden zich voordoen. Als een donslaagje ontpopt ze zich, alles verstikkend in haar proces het stervende te transformeren tot een nieuw leven.’

Afmeting theedoek: 50 cm bij 65 cm

Ze zijn te krijgen in drie verschillende kleuren: Purple (N°1 ), Sand (N°2) en Yellow (N°3).

Gemerceriseerd katoen is een katoenen draad die extra behandeld is waardoor het een mooie glans en zijde-achtige uitstraling krijgt. Verfstoffen worden beter opgenomen, dit geeft intensere kleuren die minder snel verbleken. De afbeeldingen van de Malabar zijn hiermee geweven.

De Malabar Theedoeken worden milieuvriendelijk geproduceerd in het TextielLab in Tilburg.

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

gewicht
0,3

Afmetingen
50 cm bij 65 cm

Materiaal
83% katoen (waarvan 11% gemerceriseerd) en 17% linnen

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss