Vorige Nr 3 van 9 Volgende

Deurmat 'Hippo mat' - Droog

Artikelnr.: 8717399070058
€ 99,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Over de deurmat 'Hippo mat'

De deurmat 'Hippo mat' in de vorm van een nijlpaard van designer Ed Annink voor het Nederlandse designmerk Droog is een eerbetoon aan de duitse ontwerper Gerd Arntz die in zijn leven (1900-1988) meer dan 4000 pictogrammen en geabstraheerde illustraties heeft ontwikkeld voor het zogemaande ISOTYPE (International System Of TYpographic Picture Education). Zijn werk is van groot belang voor de wereld van visuele communicatie geweest, en nog steeds, en de deurmatten in de vorm van een haas en nijlpaard zijn op zijn werk gebaseerd.

LET OP: De HIPPO mat en ook de HAAS mat van Droog komen naar verwachting pas half juni 2022 beschikbaar! Je kunt ze bestellen, maar levertijd is dus erg lang!

Als je alle pictogrammen van Gerd Arntz wilt zien klik hier, waar je ook die van de haas en het nijlpaard (onder de rubriek 'nature') terug kunt vinden.


De deurmat 'hippo' is 145 cm lang en 69 cm breed.

 

Over Ed Annink

Ed Annink (1953-2012) studeerde in 1984 cum laude af aan de afdeling architectonische vormgeving, meubelontwerpen en binnenhuiskunst van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij was medeoprichter en creatief directeur van Ontwerpwerk, een designbureau in Den Haag dat corporate identities, huisstijlen, campagnes, producten, websites en applicaties realiseert (zie www.ontwerpwerk.nl). Ed annink was daar vooral actief als art-director, curator en initiator van projecten.

 

Droog

Droog is een Nederlands designlabel, opgericht in 1993, en wordt gezien als één van de bekendste exponenten van Dutch Design. Bekende ontwerpers die voor Droog ontwerpen zijn Hella Jongerius, Marcel Wanders, Tejo Remy, Richard Hutten, Henk Stallinga en Jurgen Bey.

Lab is de kern van de onderneming. Ontwerpers, partners en klanten, fabrikanten en projecten van over de hele wereld brengen ideeën in en van daaruit experimenteren de ontwerpers met nieuwe concepten, materialen en technieken, maar ook met eeuwenoude vakmethoden. Soms neemt Droog zelf het initiatief tot onderzoek of ontwikkeling en soms werkt Droog als intermediair, zoals bij opdrachten en projecten. Droog is gevestigd in Amsterdam.

Voor een overzicht van al het werk van Droog, klik hier.

Merk / Designer
Droog / Ed Annink

gewicht
5,4

Afmetingen
145 cm lang en 69 cm breed

Materiaal
kokos, PVC

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss