Vorige Nr 1 van 4 Volgende

Wandlamp / hanglamp 'Zon' - Re4mers

Artikelnr.: 7112038488866
€ 390,00 (inclusief btw)

Wandlamp / hanglamp 'Zon' - Re4mers

De bijzondere wand- of hanglamp 'Zon' van Ica van Tongeren voor haar merk Re4mers is volledig gemaakt van hergebruikte materialen en vormt een prachtige lichttekening op de muur of plafond. De lamp is onderdeel van een serie lampen genaamd 'switchica', allen opgebouwd uit elektriciteitsrelais die doorgaans gebruikt worden in schakelpanelen. Vanwege technologische vooruitgang zijn ze overbodig geworden. De elektriciteitsrelais zijn in de ontwerpen zo gekoppeld dat er een lichtpatroon op plafond of muur in de vorm van een bijna klassieke rozet ontstaat.

Zeer verrassend, en zeer zorgvuldig gemaakt.

 

Stadsschouwburg Amsterdam

De eerste lampen uit deze serie zijn gekocht voor de aankleding van Café & Brasserie van de Stadsschouwburg Amsterdam, een prachtige klassieke omgeving waar de lichtrozetten die door de lampen gecreëerd worden goed tot zijn recht komen. Naast deze Zon wandlampen zijn er van deze serie ook enorme kroonluchters te krijgen, die een nog explicietere rozetten lichttekening afgeven, of de kleinere staande lampen die weer een lichtpatroon op de muur waarop ze gericht staan geven.

 

Varianten

Er zijn drie varianten van de Zon lamp te krijgen, de medium (diameter 43 cm, diepte 16 cm) in grijze of groene Emeralt kleur, en de large (diameter 52 cm, diepte 25 cm) in grijze kleur.

 

Wij vinden Ica van Tongeren een ware lichtkunstenaar: niet alleen weet ze van ogenschijnlijk waardeloze onderdelen een enorme schoonheid te maken, ook creëert ze van moderne, technische materialen een klassieke, bijna romantische vorm, die het prachtig doet in klassieke omgevingen zoals de Stadsschouwburg.

Daarnaast is het hergebruik van materialen natuurlijk een heel mooi gegeven, net als de producten van Dirk vander Kooij of het Japanse Puebco toont ze aan dat  producten gemaakt van afval niets aan schoonheid hoeven in te boeten. 

 

Over Ica van Tongeren / Re4mers

Onder de noemer "CREATE BEAUTY NOT WASTE" richtte Ica van Tongeren in 2015 RE4MERS op, waarbij ze met het upcyclen en recyclen van materialen als uitgangspunt een modulair opgebouwde serie lampen ontwikkelde.

Ica van Tongeren groeide op in Colombia, rondde in 2002 de Rietveld Academie af en heeft een werkplaats in Amsterdam-Noord.

Naast het ontwikkelen van producten geeft ze workshops waarbij recyclen en upcyclen van materialen centraal staat.

 

Ica van Tongeren

 

Lichtpatroon

 

Lesgeven

Merk / Designer
Re4mers

gewicht
0

Afmetingen
M: diameter 43 cm, diepte 16 cm; L: diameter 52 cm, diepte 25 cm

Materiaal
hergebruikt kunststof

maximale wattage
60 watt

Fitting
E27

Snoerlengte
3 m

Spanning (Volt)
230 V

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss