Vorige Nr 25 van 43 Volgende

Florigraphie: Pot Mat / Panonderzetters 32cm - Seletti

Artikelnr.: 8008215704302
€ 37,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Pot Mat / Panonderzetters Bloemmotief 'Florigraphie' - Seletti

Deze onderzetters van stro van designer Alessandra Baldereschi voor het Italiaanse designmerk Seletti zijn onderdeel van de serie 'Florigraphie', onderzetters voor pannen en glazen, zelfs placemats geinspireerd op de in de jaren 70 gangbare kleurrijke onderzetters in de vorm van bloemen gemaakt van stro.

De panonderzetters hebben een doorsnede van rond de 32 cm. Er zijn 6 varianten van te krijgen:

'mimosa' (32 x 32 cm) - mimosa
'passiflora' (32 x 32 cm) - passiebloem
'margherita' (30 x 30 cm) - madeliefjes
'geranio' (34 x 28 cm) - geranium
'camelia' (31 x 26 cm) - kamille
'Non ti scordar di me' (32 x 32 cm) - vergeet me nietjes

Naast deze panonderzetters zijn er ook placemats / Table Mat van te krijgen die 35 x 50 cm groot zijn, en onderzetters voor glazen die zo'n 11 cm groot zijn.

 

Ontwerp

Toen Alessandra Baldereschi gevraagd werd om iets voor Seletti te ontwerpen, een merk dat al sinds 1964 de meest uiteenlopende producten op de markt brengt, besloot ze eerst in hun archief te duiken. Daar vond ze de vooral in de jaren 60 en 70 bekende bloemenpatroon onderzetters van gekleurd stro die in die tijd op iedere tafel te vinden waren. Deze besloot ze onder de serie ‘Florigraphie - the secret language of flowers’ opnieuw uit te brengen, waarbij ze de bekende bloemmotieven hergebruikte. Zie onder.

De serie wordt met de hand in China gemaakt, waar de productie van stro een lange traditie kent.

Het zijn prachtige onderzetters / onderleggers geworden, met een herkenbare knipoog naar de jaren 70.

 

Alessandra Baldereschi

Alessandra Baldereschi (1975, Milaan) studeerde na haar opleiding in Industrial Design aan de Domus Academyin enige tijd in Japan, waar ze in nauwe samenwerking met enkele Japanse bedrijven serviezen van keramiek ontwikkelde. Toen ze terugkeerde naar Italië werkte ze voor bedrijven als Swatch Bijoux, Fabbian Illuminazione, Moss NY, Dilmos, De Vecchi, Chimento, Coin Casa Design, Skitsch, Seletti, Fermob en andere merken.

Haar designs variëren van modejuwelen en mode tot verlichting en meubels. Grote indruk maakte haar meer experimentele collectie 'Bosco',  zitmeubelen en tapijten gemaakt van bladeren en mos. Dit is onderdeel van de Dilmos Edizioni-collectie.

In 2010 werd ze door Ad Spain uitgeroepen tot een van de tien beste nieuwe generatie ontwerpers. Momenteel werkt Alessandra's Studio voor verschillende merken in de ontwerpindustrie. Klik voor een overzicht van haar op haar website hier.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti

gewicht
0,15

Afmetingen
rond de 32 cm

Materiaal
stro

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss