Vorige Nr 15 van 15 Volgende

Ziggy Throw / Plaid (van gerecyclede stoffen) - Roos Soetekouw

€ 224,00 (inclusief btw)

Ziggy Throws - stof van gerecyclede materialen

De Ziggi Throws of Plaids, ontstaan uit een samenwerking van Roos Soetekouw met weverij Enschede Textielstad, zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Zelfs de kleuren van deze stoffen worden gerealiseerd door het recyclen van katoenen garen en komen dus niet tot stand door het verven van de stof.

De stof voelt heerlijk zacht en warm en de kleuren vinden wij van een zomerse frisheid. De Ziggi stof is in 6 verschillende kleuren te krijgen, namelijk de Hemp, Lipstick, Cardinal, Verdoso, Royal en Navy.

De Throws zijn 150 x 180 cm groot en gemaakt van wol in combinatie met gerecycled katoen.

Deze stoffen zijn ook op maat te verkrijgen, neem dan even contact met ons op.

 

Roos Soetekouw

is een Nederlandse textielontwerpster gevestigd in Amsterdam. Ze studeerde textielontwerp aan het Amsterdam Fashion Institute. Na haar afstuderen was zij een van de ontwerpers die werd geselecteerd voor het ontwerpen van kamers voor Hotel The Exchange, onderdeel van Lloyd Hotels. De kamers in dit hotel zijn niet ingericht, maar gekleed, zoals modellen.

Haar werk kenmerkt zich door een uitgesproken visueel verhaal en zorgvuldige detaillering. Ze worden geproduceerd in hoogwaardige, duurzame materialen. De stoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in het TextielLab in Tilburg. Er is een groeiende vraag naar haar dromerige maar gedurfde stijl en gevoel voor tactiele combinaties. In 2014 noemde Elle Decorations en Lidewij Edelkoort haar als iemand om te volgen.

"Tegenwoordig wordt textiel gezien als heel voor de hand liggend. Iets dat u alleen maar nodig heeft om uw ontwerp te kunnen maken. Productieprocessen moeten zo goedkoop mogelijk zijn en hebben een negatief effect op het milieu en de productie omstandigheden. Voor mij is het andersom. Ik begin met de basis: draden en vezels die van textiel maken wat het eigenlijk is.”

Soetekouw mengt verschillende ambachten met moderne technieken waarbij de aard van textiel behouden blijft. De ontwerpen realiseert ze door te tekenen, schilderen, op de computer te bewerken en verschillende materialen met de hand te combineren.

Merk / Designer
Roos Soetekouw

Afmetingen
150 x 180 cm

Materiaal
wol met gerecycled katoen

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss