-25%

Vorige Nr 1 van 5 Volgende

Vapeur of Vaporetto tafellamp - Inga Sempé / Moustache

€ 200,00 € 150,00 (inclusief btw)

Vapeur of Vaporetto tafellamp - Inga Sempé / Moustache

De papieren hanglamp 'Vapeur' van designer Inga Sempé voor het Franse designlabel Moustache maakt gebruik van de vouwen in het papier om het licht mooi te verspreiden.

De lamp is onderdeel van een kleine serie: er is ook een prachtige tafellamp van te krijgen.

Het papier is door middel van een speciaal procédé scheurvast en afwasbaar gemaakt. Wij vinden het een prachtige, verrassende lamp, en zijn absoluut fan van de designer Inga Sempé die altijd gerant staat voor spannende objecten.

De lamp is opgenomen in de collectie van F.N.A.C. Fonds national d'Art Contemporain, Parijs en het Musée des Arts décoratifs, ook in Parijs.

Er zijn twee afmetingen van de tafellamp te krijgen, de small (Vaporatto) of de large (Vapeur).

Afmetingen:

Small: 36 cm x 28 cm x H 36 cm
Large: 54 cm x 35 cm x H 63 cm

Er gaat een LED lamp in, bij de Large in een grote fitting (E27) tot maximaal 13 watt. Dat is voor LED behoorlijk fel, wij adviseren er maximaal 11 watt LED in te doen. Bij de Small in een kleine fitting (E14) tot maximaal 7 watt.

 

Inga Sempé

Inga Sempé is een Franse ontwerpster (1968, Parijs) die werk maakt dat altijd verrast in vormtaal en originaliteit. Of ze nou een bank of een lampje ontwerpt, ze weet er altijd weer een eigen signatuur aan te geven zonder dat ze zichzelf herhaald.

Nadat ze in 1993 aan de ENSCI-Les Ateliers afstudeerde opende ze in datzelfde jaar nog haar eigen studio. Eigenlijk is ze van het begin af aan zeer succesvol geweest: eerst werkte ze samen met de Italiaanse bedrijven Cappellini en Edra, inmiddels werkt ze onder meer met Scandinavische, Italiaanse en Franse labels zoals HAY, Ligne Roset, Wästberg, Alessi, LucePlan, Mutina, Røros, Moustache, Svenskt Tenn en Gärsnäs.

Ze woont en werkt in Parijs, bijgestaan ​​door twee andere ontwerpers.

Wij zijn absoluut fan van haar werk: ze is veelzijdig en lenig, gebruikt zoals gezegd een altijd verrassende vormtaal en haar werk is licht maar van een grote originaliteit. Bovendien blijft ze zich ontwikkelen, ieder nieuw ontwerp is anders en doet niet onder voor de designs uit het verleden.

Interview met Inga Sempé. We starten het filmpje bij het moment dat ze vertelt over de ontwikkeling van de Vapeur lamp, maar voel je vrij om terug te spoelen en het hele interview te kijken, dat geeft een mooi beeld van haar werk.

 

Moustache

Moustache is een relatief jong Frans designlabel (2009) met een geheel eigen signatuur: fris, elegant en absoluut eigenzinnig design dat in haar jonge bestaan een indrukwekkende reeks aan prijzen heeft gewonnen.

Oprichters Stéphane Arriubergé en Massimiliano Iorio werken samen met een, vinden wij, zeer spannende vaste groep designers zoals Inga Sempé, Bertjan Pot, François Azambourg, Big-Game, Sébastien Cordoléani, Jean-Baptiste Fastrez, Benjamin Graindorge, Constance Guisset (o.a. bekend van de Vertigo lamp van Petite Friture) en Dylan Martorell.

De producten vinden wij gewaagd: weinig designlabels hebben zoveel spannende items in hun collectie als Moustache. Zowel de lampen (bijv. de Vaporetto lamp van Inga Sempé) als de meubels (bijv. de Bold Chair van Big Game) maken indruk door de vernieuwende elegantie. Maar ook de maskers van Bertjan Pot die dienst doen als kapstok zijn werkelijk prachtig.

 

Vaporetto lamp Inga Sempé MoustacheBold Chair Big-Game MoustacheOoga Booga coat hanger Bertjan Pot Moustache

 

Het werk van Moustache is te vinden in museumcollecties zoals het MoMa, le FNAC, Le Musée des Arts Décoratifs de Paris, Le MAKK, Museum voor Decoratieve Kunsten in Keulen en het Museum für Gestaltung de Zurich.

Merk / Designer
Inga Sempé / Moustache

Afmetingen
Small: 36 cm x 28 cm x H 36 cm Large: 54 cm x 35 cm x H 63 cm

Materiaal
afwasbaar en scheurvast papier, houder van gelakt metaal

maximale wattage
Small: 7 watt Large: 13 watt

Fitting
Small: E14 (kleine fitting) Large: E27(grote fitting)

Spanning (Volt)
230 Volt

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss