Vorige Nr 33 van 119 Volgende

Ripped and Teared tafellamp Joost Van Bleiswijk - Cor Unum

€ 429,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Ivm vakantie versturen we vanaf 23 aug. Vul ZOMERSLAK2022 in het vakje 'kortingscode' in.

Ripped and Teared Joost van Bleiswijk / Cor Unum

De Ripped and Teared tafellamp van Joost van Bleiswijk voor het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum is gemaakt van aardewerk. Zandkleurig.

De lamp is 45 cm hoog en 20 cm diep en breed. 

Joost van Bleiswijk heeft een hele serie gemaakt genaamd 'Ripped and Teared', ook van kleden, waarbij het materiaal scheurt en zo tot een compositie komt.

Een prachtige, zandkleurige, zeer organische lamp.

 

Over Joost van Bleiswijk

Joost van Bleiswijk is een Nederlandse ontwerper die grote waarde hecht aan het maakproces. Hij groeide op in Delft en studeerde aan de Design Academy van Eindhoven, waar hij zijn toekomstige partner, Kiki van Eijk, ontmoette.

Zijn werk verwijst naar iconische ontwerpen zoals grootvaders klok, stoelen met een hoge rugleuning, schaaksets en kasten; waarbij hij deze ontwerpen in een eigentijdse setting brengt. Zijn fascinatie voor de constructie van een object - vaak getoond in het uiteindelijke resultaat - is het uitgangspunt van zijn proces. Hij beschouwt de ervaring van ontwerpen dan ook als een echt fysieke handeling. Het creatieve proces verloopt daarbij op een vrij instinctieve manier. Van zijn vroege beroemde No Glue No Screw-collectie tot zijn nieuwere Mecchanic- en Protopunk-serie, altijd maakt hij met gewaagde vormen en lijnen ontwerpen die het nut tartten en vernieuwend zijn.

Hij werkt voor merken als MOOOI, Bernhardt Design, ICE Carpets, Secondome en Ahrend. De afgelopen jaren heeft hij ontworpen voor verzamelaars, bedrijven en instellingen zoals het Rijksmuseum, Design Academy Eindhoven, Venice Projects, Zuiderzee Museum, Noord Brabants Museum. Hij exposeerde in particuliere galerieën en musea over de hele wereld, waaronder Basel, Londen, Parijs, Milaan, Venetië, New York, Tokio, Moskou en Holon.

 

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Joost Van Bleiswijk / Cor Unum

gewicht
2

Afmetingen
45 cm hoog en 20 cm diep en breed.

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss