Vorige Nr 32 van 44 Volgende

Lamswollen Handschoenen 'All the time' - Donna Wilson

€ 46,00 (inclusief btw)

Over de  handschoenen 'All the time' van Donna Wilson

Digitaal of analoog, deze lamswollen handschoenen houden de cijfers de hele winter lang warm.

De lamswollen 'All The Time' handschoenen zijn een samenwerking tussen Donna Wilson en textielkunstenaar Freddie Robins. Freddie was Donna's leraar aan het Royal College of Art en is een grote bewonderaar van haar werk.

100% lamswol, gebreid in Schotland.

 

Luister naar de Tormented Textiles-podcast met Freddie Robins in gesprek met Donna Wilson en de ambachtsexpert Martina Margetts. Het trio bespreekt de beproevingen van een creatief leven, evenals de perceptie van textiel in de bredere wereld van kunst en ambacht.

 

Donna Wilson

Donna Wilson groeide op op een boerderij waar een oud kippenhok als speelterrein diende, ze poppen maakte van twijgen en taarten van modder. Dit is waar de basis ligt voor haar beeldentaal.

Al jong werkte ze met textiel en wol. Toen zij oud genoeg was vertrok ze naar Londen naar de Royal College of Art en begon haar eerste zelfgebreide producten te verkopen. Inmiddels is haar studio uitgegroeid tot een bedrijf dat producten verkoopt in meer dan 30 landen over de hele wereld. De collectie is uitgebreid: er zijn meubels, kussens, dekens, knuffels en kleding. De producten van Donna Wilson worden gemaakt door een netwerk van getalenteerde ambachtslieden uit de UK.

Donna Wilson werd uitgeroepen tot Designer of the Year door Elle decoration’s British Design Award. Ze had een tentoonstelling met beeldhouwwerk en schilderijen in het Yorkshire Sculpture Park, ontwierp een kinderkleding lijn voor het label John Lewis, en heeft nu ook een eigen dames kleding lijn: Phew!

Merk / Designer
Donna Wilson

Materiaal
100% Lamswol

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss