Vorige Nr 6 van 15 Volgende

Japanse Reistas / Weekendtas - Siwa

€ 246,00 (inclusief 21% btw)
Artikel is niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Japanse Papieren Reistas / Weekendtas - SIWA

Deze prachtige Japanse reistas of weekendtas is gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt heet Washi Suki en is al eeuwen oud. De toevoeging van de recyclebare kunststofvezel polyolefinen geeft het materiaal een zachte en flexibele structuur, maakt het duurzaam, waterbestendig en verrassend sterk. Soft Naoron stoot geen schadelijke stoffen uit bij verbranding.

De tas is uitgevoerd met een binnenvak en buitenvakken met ritsen en verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: donkerroze, zwart, beige en grijs.

Maten: hoogte 30, breedte 40 cm, diepte 19,4 cm en weegt slechts 323 gram

Door de lichte kreukel weer een zeer herkenbaar SIWA product, ze maken ook pantoffels, andere tassen en zelfs pasjeshouders van dit materiaal. Het materiaal is bovendien weerbestendig en bestand tegen scheuren terwijl het nog wel papierig aanvoelt.

Hij is onderdeel van een serie producten van de Japanse papiermaker ONAO en de ontwerper Naoto Fukasawa. Klik voor een overzicht van hun producten hier.

 

Behandeling

  • Niet wassen.
  • Reinig met een goed uitgewrongen, vochtige doek.
  • Niet strijken.
  • Zorg ervoor dat het niet in contact komt met hete items.
  • Kleuren kunnen veranderen in het geval het (langere tijd) in contact komt met natte items.

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

 

Merk / Designer
Naoto Fukasawa / Siwa

gewicht
0,3

Afmetingen
hoogte 30, breedte 40 cm, diepte 19,4 cm

Materiaal
Naoron, een speciaal papiersoort bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss