Vorige Nr 13 van 15 Volgende

Japanse Honkbalpet / Baseball Cap - Siwa

€ 82,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Japanse Honkbalpet / Baseball Cap - SIWA

Deze prachtige honbalpet of baseball cap is gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt is een Japanse techniek genaamd Washi Suki en is al eeuwen oud. De toevoeging van de recyclebare kunststofvezel polyolefinen geeft het materiaal een zachte en flexibele structuur, maakt het duurzaam, waterbestendig en verrassend sterk. Soft Naoron stoot geen schadelijke stoffen uit bij verbranding.

De cap is opmerkelijk licht, praktisch, zorgvuldig afgewerkt en door de lichte kreukel in het papier naar ons idee echt prachtig. En wat opvalt: zeer sterk. De katoenen binnenzijde zorgt voor een goed draagcomfort. Zowel voor mannen als voor vrouwen.

Ze maken ook pantoffels, allerlei andere (akten of reis)tassen en zelfs pasjeshouders van dit wonderlijke materiaal. Het papier is absoluut weerbestendig dus je kunt met deze cap gewoon in de regen naar buiten.

Hij is te krijgen in 3 verschillende kleuren: donkerblauw, grijs en zwart. Zie foto's.

De cap is aan te passen aan de grootte van je hoofdomvang, weegt nog geen 35 gram en is onderdeel van een serie producten van de Japanse papiermaker ONAO en de ontwerper Naoto Fukasawa. Klik voor een overzicht van hun producten hier.

 

Behandeling

  • Niet wassen.
  • Reinig met een goed uitgewrongen, vochtige doek.
  • Niet strijken.
  • Zorg ervoor dat het niet in contact komt met hete items.
  • Kleuren kunnen veranderen in het geval het (langere tijd) in contact komt met natte items.

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

 

Merk / Designer
Naoto Fukasawa / Siwa

gewicht
0,04

Afmetingen
aan te passen

Materiaal
Naoron, een speciaal papiersoort bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss