Vorige Nr 1 van 58 Volgende

RotPot Bubbels - Zelf Limonade / Appelcider maken pakket

€ 24,99 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

RotPot Bubbels - Zelf Limonade / Appelcider maken pakket

Zelf limonade / appelcider maken kan met de RotPot, een kant en klaar pakket waarmee je zelf de lekkerste limonade maakt door middel van fermentatie.

Door appel met specerijen te laten fermenteren ontstaat een fris, licht bruisend drankje dat door de relatief korte fermentatietijd toch weinig alcohol bevat: een heerlijk alternatief voor wijn of champagne.

Appelbubbels maak je door fermentatie. Dat is een bereidingstechniek waarbij gisten en bacteriën natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Kijk, voel, ruik en proef hoe jouw zelfgemaakte mengsel in de tijd verandert tot een heerlijke limonade.

 

Fris voor volwassenen

Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen. Door de fermentatie krijgt het drankje een 'volwassen' smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur en zal daarom ook steeds anders zijn.

 

Wat zit er in het pakket?

  • een glazen pot (1 liter)
  • een kaasdoek
  • een PH-strip
  • een elastiekje
  • kruidenmix

Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’:
Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom.  Nettogewicht: 22 gram.

Alles wat je nodig hebt om zelf limonade / bubbels te maken zit erin, je hoeft alleen nog appels (of appelschillen, of een klokhuis!) toe te voegen. Het perfecte cadeau voor iemand die van koken houdt. Los van alle benodigde ingredienten en uitleg bevat het een glazen pot met een kaasdoek waar je alles in verwerkt.

 

De RotPot, het concept

Naast de zuurkool en kimchivariant waarmee je groente kunt fermenteren, de roomboterversie voor karnemelk en roomboter, is er nu dus de eerste drankenvariant: RotPot Bubbels.

Vloeibare fermentaties kennen we vooral als bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen poldervariant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij.

Met RotPot Bubbels maak je van appel een fris, sprankelend alternatief voor champagne. Je kunt het zelfde recept ook gebruiken met peer of -vooruit, voor de nodige variatie- met ananas. Leuk detail is dat je de hele vrucht kunt gebruiken, alleen de pitjes kun je beter verwijderen, maar schil en klokhuis fermenteren gewoon lekker mee. Sterker nog: juist op de schil zitten wilde gisten die voor het ontstaan van frisse bubbels zorgen!

 

Gemberbier maken

Wie toe is aan een volgende stap kan gaan voor de uitbreidingsset Add-on Gember. Daarmee maak je van pittige gember een levende gemberbug. De actieve bug doet dienst als startercultuur voor een kruidig gemberbier. Heel handig om een laatste stompje gember nog een bestemming te geven. En gemberbier is echt onweerstaanbaar lekker!

De gember add-on bevat instructies en een kruidenmix, en maak je als je al een pot met kaasdoek hebt.

Merk / Designer
Keukenboeren

gewicht
0,6

Afmetingen in verpakking
12 cm bij 12 cm bij 18 cm

Materiaal
divers: glas, plastic, ingredienten

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss