Nr 21 van 24

New kintsugi lijm repair kit goud

Artikelnr.: 8719326722931
€ 27,00 (inclusief btw)
Voorraad: 29 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Over de new kintsugi gold repair kit - Humade

Kintsugi lijm zelf maken? Met de new kintsugi gold repair kit lijm je je gebroken vazen of servies op een werkelijk prachtige manier weer aan elkaar, je zou er bijna iets voor laten stukvallen. Het lijmt zowel glas, porselein als aardewerk, de lijm bestaat uit twee componenten epoxy dat zeer sterk en op vrijwel alles toepasbaar is.

Kintsugi, ook bekent als Kintsukuroi, dat ‘gouden aardewerk reparatie’ betekent, is de Japanse traditionele kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lijm vermengd met goudpoeder. De breuk en reparatie worden niet verborgen maar gezien als onderdeel van de geschiedenis van het object, die door de expliciete kleur benadrukt wordt. Hier gaat ontegenzeggelijk een grote schoonheid van uit. We hebben zelf ooit eens een enorme vaas die in drie grote stukken was gebroken met deze techniek gerepareerd en het resultaat was ronduit prachtig.

De New kintsugi lijm repair kit is een compleet pakket, je kunt er direct mee aan de slag. Het bevat een uitleg, de epoxy lijm zelf in een handige dubbelspuit, gouden poeder om met de epoxy lijm te vermengen, handschoenen, een kwastje en mengstaafjes.

Het gerepareerde aardewerk dient na aanbrenging 48 uur uitgehard te worden alvorens er van gegeten of gedronken kan worden. Epoxy is uitgehard geschikt om van te eten of drinken, maar gebruik voor een gerepareerd bord of kopje nooit de afwasmachine: de kleur wordt er door de vaatblokjes na enige keren matter en fletser van.

 

 

Naast deze lijmset om zelf je gebroken servies mee te lijmen bestaat er ook een servies dat op het Japanse kintsugi geinspireerd is, van het Italiaanse Seletti. Klik hier als je die wilt bekijken.

 

Kintsugi lijm: een Japanse traditie

De theorie is dat kintsugi lijmen is ontstaan toen de Japanse shogun Ashikaga Yoshimasa aan het eind van de 15e eeuw een beschadigde Chinese theekom terugstuurde om het daar te laten repareren, waarna het werd geretourneerd vol lelijke metalen nietjes. Toen het weer in handen kwam van de Japanse vakmensen heeft dit hen er echter toe aangezet om naar een meer esthetische manier van repareren te zoeken. Dat werd de kintsugi: lijmen met goudlijm. Verzamelaars waren zo gecharmeerd van de nieuwe kunst dat sommigen ervan werden beschuldigd opzettelijk waardevol aardewerk te breken zodat het kon worden gerepareerd met de gouden naden van kintsugi. De techniek raakte in de loop der tijd meer en meer verbonden met de Japanse theeceremonie.

Als filosofie kan kintsugi lijmen in lijn worden gezien met de Japanse filosofie van wabi-sabi, wat staat voor de omarming van het gebrekkige of onvolmaakte. Japanse esthetiek waardeert slijtage van objecten, het geeft aan dat ze een geschiedenis hebben. De slijtage op zichzelf wordt zelfs gezien als een reden om een voorwerp te bewaren, zelfs nadat het gebroken is. Repareren met Kintsugi zorgt er in dit licht voor dat de breuken en reparaties als een volgende gebeurtenis in het leven van een object plaats vindt en benadrukt wordt. Nog een stap verder en je kan zeggen dat kintsugi de acceptatie van verandering en lot als aspecten van het menselijk leven omvat (ja ja, dat gaat ver he).

Zo bezien is deze ogenschijnlijke eenvoudige reparatieset meer een levensfilosofie dan een praktische oplossing voor je gebroken kopjes en borden!

Veel succes!

 

Webversie verpakking

De New Kintsugi Repair Kit zit normaal gesproken in een net doosje, dat echter te groot is om via de brievenbus te worden bezorgd. Er is echter ook een webversie, wat transportkosten scheelt omdat het wel door de brievenbus past. Het is een kartonnen doosje met dezelfde inhoud als de normale versie die we in de winkel verkopen.

Wil je de webversie van de New Kintsugi Repair Kit? Klik dan hier.

Merk / Designer
humade

Afmetingen in verpakking
22 cm bij 13 cm bij 5 cm

Materiaal
divers

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss