Vorige Nr 3 van 230 Volgende

Vaas L Zwart Rood Terracotta - Serax / René Barba

Artikelnr.: B7219023
€ 61,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Vaas L Zwart Rood Terracotta - Serax / René Barba

Deze opvallende, haast masculiene vaas van de Cubaanse designer René Barba voor het Belgische merk Serax heeft een metalen opbouw die de bloemen ondersteund. Het werkt wat vervreemdend, de vaas wordt meer een object op zichzelf door de wonderlijke combinatie van materialen en kleuren.

De vaas is onderdeel van een serie terracotta plantenpotten en vazen van René Barba, allen met mooie aardse kleuren.

De vaas heeft een hoogte van 19 cm en een diameter van 11 cm.

 

Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Over René Barba

René Barba (1965) is een Cubaanse designer die na zijn opleiding in Florida ging studeren in Parijs, waar hij in 1994 afstudeerde in design aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs. Tot op de dag van vandaag werkt en woont hij nog steeds in Frankrijk. In zijn designs speelt hij vaak met functies en materialen: zo ontwierp hij prachtige, sterk grafische papieren lampen voor Ligne Roset, haast nonchalant handgetekend.

Daarnaast werkte hij als binnenhuisarchitect voor Jack Henry in Parijs en voor Calvin Klein.

 

Voor Serax ontwierp hij vele producten, waarvan de glazen tube vaas, ‘vaas in vaas’ zonder enige twijfel zijn meest bekende is. Veel van zijn werk is te zien in het Musé des Arts-decor.

 

 

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Serax / Rene Barba

gewicht
1,2

Afmetingen
H 29 cm, diameter 11 cm.

Materiaal
Terracotta

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss