Nr 96 van 121

Oscillation Plate / Borden David Derksen - Cor Unum

Artikelnr.: 0850088
€ 110,00 (inclusief btw)

Oscillation Plate David Derksen - Cor Unum

De Oscillation borden die David Derksen voor Cor Unum ontwierp komen tot stand door glazuur boven de borden vanuit een slinger geometrische patronen te laten maken. Zie het prachtige filmpje hieronder.

 

Zie hoe de oscillation borden bij Cor Unum gemaakt worden: een slinger maakt unieke patronen.

 

Het maakproces is dus een belangrijk onderdeel van deze borden.

De borden zijn te krijgen in drie maten: Large (38 cm), Medium (30 cm) en Small (22 cm). Ieder bord is zoals je kunt begrijpen uniek. Het servies is gemaakt van handgemaakt porselein in het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch, waar we als we inkopen altijd onder de indruk zijn van de fijne sfeer en het vakmanschap.

 

David Derksen

David Derksen studeerde aan de Design Academy Eindhoven en startte een studio in Rotterdam, waar hij van verlichting tot meubels ontwerpt. De eigenschappen van materialen en de natuurwetenschappen staan daarbij vaak centraal, het maakproces is voor hem belangrijk. Naast het werk in opdracht doet hij veel eigen projecten, waar hij vaak de grenzen van design opzoekt.

In 2015 is David Derksen genomineerd voor de Young Designer Award als onderdeel van de Dutch Design Awards. Momenteel is hij gastdocent bij Master Industrial Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Product Design aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2019 begon hij creatieve richting te geven voor WL Ceramics, een porseleinfabrikant.

 

Ga voor meer informatie over David Derksen naar zijn website: klik hier.

 

Interview / portret David Derksen

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Cor Unum: 60 jaar ambacht

Merk / Designer
Cor Unum / David Derksen

Afmetingen
S: 22 cm; M: 30 cm; L: 38 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss