Nr 1 van 27

Flesvaas #14 Bright Sky - Foekje Fleur

Artikelnr.: 7423607790748
€ 38,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Over de porseleinen flesvazen van Foekje Fleur

De flesvazen van Foekje Fleur zijn geïnspireerd op plastic afval. Nadat zij las over de plastic soep in de oceanen begon Foekje afvalflessen te verzamelen. Ze vond zo zelfs flessen terug uit de jaren 60. De ontstane collectie kopieerde zij in porselein: de buitenkant van de fles is gemaakt van bisque, een heel mooi mat materiaal waardoor het op plastic lijkt, de binnenkant wordt geglazuurd om de fles waterproof te maken.

De flesvazen zijn aan de onderkant gesigneerd. Er zijn verschillende type flessen in verschillende kleuren te krijgen. Wij vinden ze stuk voor stuk prachtig.

 

Voor een overzicht van alle fles vazen van Foekje Fleur klik hier.

 

Maat flesvaas #14 is 17 cm bij 6,6 cm bij 3,6 cm

 

Onderhoudsinstructies

Volg deze instructies om de buitenkant van de flesvaas in onberispelijke staat te houden. Was na gebruik van de vaas de fles met milde zeep, warm water en een borstel. Laat het drogen op een schone handdoek. Vetvlekken kunnen worden verwijderd door met zachte zeep in te wrijven, deze een nacht te laten staan ​​en te reinigen zoals hierboven beschreven. Bewaar deze fles altijd binnen en bewaar hem op een droge plaats, aangezien er na verloop van tijd vochtig vuil in de buitenkant kan komen. Vloeistoffen kunnen ook in de flessenvaas worden bewaard; we raden dan aan om een ​​kurk te gebruiken om de fles te sluiten.

 

Oorsprong flesvazen: plastic soep

Een gebied in de Noord-Stille Oceaan, ook wel bekend als 'de Great Pacific Garbage Patch', wordt gekenmerkt door de uitzonderlijk grote hoeveelheid plastic die daar door de stromingen samenkomt. Plastic afval stroomt van de hele wereld naar deze plek, nadat ze door rivieren in zee zijn terechtgekomen. Plastic is niet biologisch afbreekbaar: ze wordt alleen afgebroken tot kleiner stukjes (micro-plastics). Deze kleine plastic balletjes zijn extreem gevaarlijk doordat ze de voedselketen binnendringen. Ze bedreigen allerlei diersoorten, niet alleen vissen, ook de mens.

 

Flesvazen

De Flesvazen zijn geïnspireerd op een verzameling plastic afval die Foekje Fleur uit de rivier de Maas haalde. Na het lezen over de plastic soep begon zij aandachtiger te kijken naar de rivier die door haar geboortestad loopt en zo vond ze plastic afval dat zich daar al sinds de jaren zestig ophoopt. Door van het gevonden materiaal duurzame porseleinkopieën te maken probeert ze aandacht voor dit groeiende probleem te krijgen.


Proces

Van de de plastic flessen die ze in de Maas vindt worden mallen gemaakt, waarin vloeibaar porselein wordt gegoten. Na het drogen wordt de binnenkant van de fles loodvrij geglansd (waterdicht) en gebakken bij 1300 ºC. Al dit handwerk wordt gedaan door een team van zeven vakmensen, dus geen van de flessen is precies hetzelfde: kleine vlekken en vervormingen komen voor en dragen bij aan de schoonheid van het eindproduct.

 

Onderhoudsinstructies

Om het oppervlak van de flesvaas in goede staat te houden kun je de vaas na gebruik wassen met milde zeep, warm water en een zachte borstel. Laat de vaas vervolgens drogen op een schone handdoek. Vetvlekken kunnen worden verwijderd door ze met zachte zeep te wrijven, deze een nacht te laten staan en te reinigen zoals hierboven beschreven. Bewaar deze fles altijd binnen en op een droge plaats, omdat er na verloop van tijd vocht en vuil in de buitenkant kan komen. In de vazen kunnen ook vloeistoffen worden bewaard: we raden aan om een kurk te gebruiken om de fles te sluiten.

 

Over Foekje Fleur

Foekje Fleur is een Nederlandse ontwerpster die objecten maakt die functioneel zijn en toch ruimte bieden voor nadenken. Haar aantrekkelijke en kleurrijke ontwerpen lijken op het eerste gezicht speels, maar zijn in feite geïnspireerd op serieuze onderwerpen als milieuvervuiling en dierenrechten. Ze werkt en woont in Rotterdam.

 

Merk / Designer
Foekje Fleur

Afmetingen
17 cm bij 6,6 cm bij 3,6 cm

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss