Vorige Nr 34 van 110 Volgende

Pandarine 2 zitsbank (176 cm) Verstelbare armleuningen - Inga Sempé / HAY

Artikelnr.: 9405176783090
€ 4.349,00 (inclusief btw)

Pandarine 2 zitsbank (176 cm) - Inga Sempé / HAY

De Pandarine Sofa van de Franse designer Inga Sempé voor het Deense merk HAY is een meer ‘high-end' sofa dan we gewend zijn van HAY, en hij valt door zijn uitgebreide mogelijkheden dan ook in een duurdere prijsklasse dan bijvoorbeeld de Mags Soft Sofa.

De Pandarine Sofa bevat namelijk flexibele rug- en armleuningen die op maat ingesteld kunnen worden waardoor hij richting het comfort van een bed gaat: de rugleuningen dienen als enorme, zachte kussens. De Pandarine is gemaakt met een combinatie van Nozag-veren, schuim en watten en is expliciet ontworpen om uitzonderlijk comfort te bieden in een groot aantal zit- of ligposities.

De sofa is - zoals we gewend zijn van HAY - te bekleden met een enorm aantal verschillende stoffen van o.a. Kvadrat. En een mooi detail: de pootjes kun je bekleden met de gekozen stof, iets wat de bank prachtig 'af' maakt.

 

Opstellingen Pandarine

De Pandarine sofa is te krijgen in allerlei verschillende opstellingen, van een reguliere 2-zitsbank (176 cm) of 3-zitsbank (255 cm) tot aan hoekbanken (263 bij 263 cm) of zelfs U-vormen aan toe, en komt door al deze mogelijkheden dichtbij de flexibiliteit van een modulaire bank.

Er is vanaf de 3-zitsbank ook nog een chaise-lounge variant van te krijgen (263 cm, diepte 150 cm), waardoor de bank ook als semi-hoekbank te krijgen is. Een mooie tussenvorm. Daarnaast valt er te kiezen uit ofwel een flexibele armleuning of uit een meer klassieke ronde armleuning, of zelfs een combinatie van de twee.

De Sofa heeft een zithoogte van 42 cm, wat een stuk hoger is dan de Mags Soft Sofa (met zijn 37 cm zithoogte echt een lounge-bank). Een absoluut prettige en comfortabele bank. Kom vooral proefzitten in de winkel.


Klik voor een overzicht van alle mogelijkheden van de Pandarine Sofa hier.

 

Flexibele arm- en rugleuningen

Door een handig klik-mechanisme kunnen zowel de armleuningen als de rugleuningen van de Pandarine sofa op maat worden ingesteld. Dit is werkelijk een zeer groot comfort: je kunt de bank hierdoor gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden. Zoals Rolf Hay tijdens de introductie van de bank aangaf: ‘banken worden tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen zitten; er wordt op gewerkt, geslapen, gehangen en gezeten. We wilden een bank produceren die aan alle eisen van deze tijd voldeed.’

 

 

Door de rugleuningen en armleuningen anders in te stellen krijgt de bank niet alleen een andere functie, hij ziet er ook anders uit: het maakt de bank speels en spannend. Door de zorgvuldigheid van het meeleveren van stoffering voor de poten wordt het bovendien één geheel, qua vorm, functie en kleur.

 

Stoffering Pandarine sofa

De stoffen waarmee de Pandarine sofa kan worden bekleed zijn of van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Amerikaanse Maharam, het Italiaanse Romo en de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen en zijn onder te verdelen in zes prijsklassen:

1. Linara, Mode, Remix, Lint, Swarm, Atlas en Random Fade en Surface by HAY
2. Olavi, Flamiber, Linen Grid, Melange Nap, Lola, Fairway, Steelcut en Steelcut Trio
3. Bolgheri,  Re-Wool, DOT 1682, Ruskin, Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden en Fiord
4. Hallingdal, Lila, CompoundCanvas, Raas en Harald
5. California (leer), Sierra (leer), Coda en Balder
6. Silk (leer), Vidar

 

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm. Dat is waarom een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stalen te bekijken beslist is aan te raden. Je kunt de stalen ook altijd even lenen om te toetsen hoe de bank in je huis zou staan.

Om ook online een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de kleurwaaiers ervan gelinkt: klik op de namen van de stoffen om ze te bekijken. Je komt, indien mogelijk, op de site van Kvadrat of een van de andere fabrikanten uit op high resolutie detailfoto's van de juiste stof.

Heb je enkele stoffen geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (bij betaling van een kleine borg) stalen / samples bij ons aanvragen die we je opsturen. We hebben niet alle stoffen op voorraad dus meestal kost het een kleine week om ze naar je op te sturen. We voegen een retourlabel toe zodat je ze gratis en gemakkelijk kan retourneren. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken.

We willen wel heel duidelijk aangeven dat een stof online en in het echt bekijken iets heel anders is: gebruik de high-res foto's van de stoffen vooral voor een indicatie maar doe nooit een bestelling wanneer je de stoffen nog nooit in het echt hebt gezien. Een goed voorbeeld daarvan is de Harald die online weliswaar mooi is, maar in het echt door glans en type stof - velour - een heel ander effect heeft dan je op basis van alleen online bekijken zou zeggen.

De banken van HAY worden speciaal voor jou gemaakt en zijn hierdoor niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze. Ter geruststelling: heb je een order online geplaatst dan zullen we eerst contact met je opnemen om alles te controleren en de kleurkeuze te verifiëren voordat wij de order daadwerkelijk in gang zetten.

 

Voorraad en levertijd

De levertijd voor een Pandarine sofa is doorgaans rond de 9 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Over de designer: Inga Sempé

Inga Sempé is een Franse ontwerpster (1968, Parijs) die werk maakt dat altijd verrast in vormtaal en originaliteit. Of ze nou een bank of een lampje ontwerpt, ze weet er altijd weer een eigen signatuur aan te geven zonder dat ze zichzelf herhaald.

Nadat ze in 1993 aan de ENSCI-Les Ateliers afstudeerde opende ze in datzelfde jaar nog haar eigen studio. Eigenlijk is ze van het begin af aan zeer succesvol geweest: eerst werkte ze samen met de Italiaanse bedrijven Cappellini en Edra, inmiddels werkt ze onder meer met Scandinavische, Italiaanse en Franse labels zoals HAY, Ligne Roset, Wästberg, Alessi, LucePlan, Mutina, Røros, Moustache, Svenskt Tenn en Gärsnäs.

Ze woont en werkt in Parijs, bijgestaan ​​door twee andere ontwerpers.

Wij zijn absoluut fan van haar werk: ze is veelzijdig en lenig, gebruikt zoals gezegd een altijd verrassende vormtaal en haar werk is licht maar van een grote originaliteit. Bovendien blijft ze zich ontwikkelen, ieder nieuw ontwerp is anders en doet niet onder voor de designs uit het verleden.

 

Over HAY

HAY is een Deens designmerk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel poductie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY / Inga Sempé

Afmetingen
breedte 176 cm, diepte 98 cm, hoogte 93,5 cm, zithoogte 42 cm

Materiaal
veren, dons, schuim, staal

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss