Nr 4 van 10

Lamp van Meccano 'Hijskraan' - Oom Jan

€ 295,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Lamp van Meccano 'Hijskraan' - Oom Jan

Deze lamp gemaakt van Meccano door de Nederlandse ontwerper Billy Leliveld is een object op zich en onderdeel van een serie lampen die hij met de hand maakt in zijn werkplaats in Rotterdam. Iedere lamp is uniek, kom ze vooral bekijken bij ons in de winkel in Amsterdam!

Afmeting: hoogte 45 cm, diepte 11 cm, breedte body 19 cm, met hijskraan 45 cm. De lamp komt inclusief peertje / LEDlamp.

Voor een overzicht van al het werk van Oom Jan, klik hier.

 

Over Oom Jan

Toen de oom - Jan, vandaar de naam - van de Rotterdamse ontwerper en art-director Billy Leliveld in 2011 naar een verzorgingstehuis moest kreeg hij diens verzameling Meccano. Om zijn oom te bedanken maakte Billy hiervan een lampje voor op zijn ooms nachtkastje. Dat vond hij zo leuk om te doen dat hij sindsdien lampen van Meccano is gaan maken: via marktplaats en andere websites verzamelde hij zoveel mogelijk onderdelen van dit meer dan honderd jaar oude speelgoed (dat zijn er meer dan 400), en heeft inmiddels een werkplaats waarin ze goed gesorteerd bewaard.

 

 

Eerst werkt hij zijn idee uit op papier, daarna verzamelt hij het materiaal en bouwt de lamp. Elk object heeft iets bijzonders, hoe het aan of uit kan of hoe het kan bewegen - niet één lamp is hetzelfde - en krijgt een eigen nummer, zelfgemaakte doos en certificaat.

 

 

Wij vinden het prachtige fantasierijke lampen. Je hebt robots, danseressen, een pistool - allerlei beelden / sculpturen waarin op een verrassende manier een lamp is verwerkt tot aan een klassieke kroonluchter aan toe, allemaal van Meccano.

Billy Leliveld ontwerpt daarnaast decors voor TV progamma’s als ‘Raymann is laat’ of ‘De Dino Show’, als illustrator maar ook als art-director voor films. Bij het maken van deze lampen combineert hij zoals hij het zelf zegt ‘alles wat hij leuk vindt: techniek humor en creativiteit.’

 

 

Merk / Designer
Oom Jan

Afmetingen
H 45 cm, D 11 cm, B body 19 cm (met hijskraan 45 cm)

Materiaal
Meccano

maximale wattage
40 watt

Fitting
E27

Snoerlengte
120 cm

Spanning (Volt)
230V

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss