Vorige Nr 4 van 4 Volgende

Hanglamp 'Flat Sphere' - Re4mers

Artikelnr.: 7112033707375
€ 1.150,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Hanglamp 'Flat Sphere' - Re4mers

De bijzondere hanglamp 'Flat Sphere' van Ica van Tongeren voor haar merk Re4mers is voor minimaal 80% gemaakt van hergebruikte materialen en vormt een prachtige lichttekening als rozet op het plafond. Het is een lamp die door de lichttekening doet denken aan een klassieke kroonluchter. Er is naast de 'Flat Sphere' hanglamp ook een kleinere variant van te krijgen, de 'Flat Ball'.

De lamp is onderdeel van een serie lampen genaamd 'switchica', allen opgebouwd uit elektriciteitsrelais die doorgaans gebruikt worden in schakelpanelen. Vanwege technologische vooruitgang zijn ze overbodig geworden. De elektriciteitsrelais zijn in de ontwerpen zo gekoppeld dat er een lichtpatroon op plafond of muur in de vorm van een bijna klassieke rozet ontstaat.

Zeer verrassend, en zeer zorgvuldig gemaakt.

 

Stadsschouwburg Amsterdam

De eerste lampen uit deze serie zijn gekocht voor de aankleding van Café & Brasserie van de Stadsschouwburg Amsterdam, een prachtige klassieke omgeving waar de lichtrozetten die door de lampen gecreëerd worden goed tot zijn recht komen.

De 'Flat Sphere' hanglamp heeft een diameter van 52 cm en is 47 cm hoog.

 

Wij vinden Ica van Tongeren een ware lichtkunstenaar: niet alleen weet ze van ogenschijnlijk waardeloze onderdelen een enorme schoonheid te maken, ook creëert ze van moderne, technische materialen een klassieke, bijna romantische vorm, die het prachtig doet in klassieke omgevingen zoals de Stadsschouwburg.

Daarnaast is het hergebruik van materialen natuurlijk een heel mooi gegeven, net als de producten van Dirk vander Kooij of het Japanse Puebco toont ze aan dat  producten gemaakt van afval niets aan schoonheid hoeven in te boeten. 

 

Over Ica van Tongeren / Re4mers

Onder de noemer "CREATE BEAUTY NOT WASTE" richtte Ica van Tongeren in 2015 RE4MERS op, waarbij ze met het upcyclen en recyclen van materialen als uitgangspunt een modulair opgebouwde serie lampen ontwikkelde.

Ica van Tongeren groeide op in Colombia, rondde in 2002 de Rietveld Academie af en heeft een werkplaats in Amsterdam-Noord.

Naast het ontwikkelen van producten geeft ze workshops waarbij recyclen en upcyclen van materialen centraal staat.

 

Ica van Tongeren

 

Lichtpatroon

 

Lesgeven

Merk / Designer
Re4mers

gewicht
6,6

Afmetingen
diameter 52 cm, diepte 47 cm

Materiaal
hergebruikt kunststof

maximale wattage
100 watt

Fitting
E27

Snoerlengte
3 m

Spanning (Volt)
230 V

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss