Vorige Nr 96 van 96 Volgende

Acacia houten dienbladen - Ottolenghi / Serax

€ 59,00 (inclusief btw)

Acacia houten dienblad - Ottolenghi / Serax

Deze dienbladen met respectievelijk een diameter van 35 en 45 cm zijn onderdeel van het servies 'Feast' dat Ottolenghi en Bisignano voor het Belgische merk Serax ontwikkelden.

'Feast' is spontaan en kleurrijk waarmee zoals ze het zelf zeggen ‘het Ottolenghi-verhaal met voorwerpen wordt verteld’. Het is beschilderd met spontaan-nonchalante grafische patronen, afbeeldingen van groente of gezichten.

Wij vinden het een fris en mooi servies geworden, sommige beschilderingen ronduit prachtig, en voor het neerzetten van een rijke vrolijke tafel fantastisch (kortom: Feast!). Vooral de vele prachtig beschilderde serveerschalen maken grote indruk.

 

Het servies kan zowel in de afwasmachine als magnetron, maar... dit geldt niet voor de borden met gouden print, glazen (bevatten ook een gouden print op de voet), de dienbladen van acaciahout of het bestek (bevat walnoothout). Deze onderdelen moeten met de hand worden afgewassen!

 

Overzicht Dienbladen, Glazen, Bestek

De glazen van het servies Feast zijn eenvoudig: geen wijnglazen, geen champagneglazen. Slechts een - wel prachtige - vorm, in 2 maten te krijgen nl de 25 CL of 33 CL. Beiden hebben ene diameter van 7,7 cm, maar verschillende hoogtes: 10,5 cm voor de 25 CL en 12 cm voor de 33 CL.

Daarnaast, let op, heeft het hoge glas een gouden voetje, en het lage een wit voetje. Mooi detail! Doordat er een witte en gouden print op zit zijn deze glazen hierdoor echter niet geschikt voor de afwasmachine of magnetron. Afwassen met de hand dus.

Voor het bestek geldt hetzelfde: niet heel uitgebreid maar eenvoudig mooi. Het is opgebouwd uit walnoothout en RVS en bestaat uit een tafelmes, tafelvork, tafellepel en een koffielepeltje. Los te krijgen, maar ook in een cadeauverpakking / box die 6 sets (24 stuks) bevat.

De houten dienbladen komen in twee formaten, 35 cm en 45 cm diameter, en hebben beiden een hoogte van 1,8 cm en zijn gemaakt van acacia hout.

 

 

Voor een overzicht van het gehele servies van Ottolenghi klik hier.

 

Over Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (1968) is een Brits-Israëlische chefkok die grote bekendheid kreeg als auteur van kookboeken waarin hij groente als centraal gerecht plaatst. Zijn meest bekende kookboek is 'Plenty', maar hij heeft inmiddels een hele reeks van kookboeken uitgebracht waarvan er meer dan 4 miljoen zijn verkocht. Daarnaast runt hij een aantal traiteurs en restaurants, (er werken zo'n 500 mensen voor hem) met naar het schijnt zachte, vriendelijke hand, waarin goede samenwerking en de rijkdom van multicultuur gevierd worden.

 

Over Ivo Bisignano

De uit Italie (Sicilië) afkomstige Ivo Bisignano is oorspronkelijk opgeleid als architect maar werkt als kunstenaar inmiddels veel breder dan dat: beeldhouwwerken, mode-illustraties, schilderwerk, video en zelfs animatie. Hij heeft de restaurants van Ottolenghi ingericht en ze zijn al jaren bevriend.

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maakt.

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

Merk / Designer
Ottolenghi / Serax

Afmetingen
∅ 35 cm H 1,8 cm; ∅ 45 cm H 1,8 cm

Materiaal
acaciahout

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss