-30%

Nr 10 van 301

5 borden / Plates van Luc Tuymans - Serax

Artikelnr.: B9222001
€ 195,00 € 136,50 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Borden van Luc Tuymans - Serax

Plates by Luc Tuymans is een prachtige set van vijf porseleinen borden in een luxe geschenkverpakking. De set is gebaseerd op een gelijknamig werk van Tuymans uit 2012.

Voor wie niet bekend is met zijn werk: Tuymans (1958) is een Belgische (figuratieve) schilder uit Antwerpen die vaak met weinig kleur en snelle penseeltrekken moreel complexe onderwerpen schildert. Zijn werk wordt voor recordbedragen verkocht en hij wordt beschouwd als een van de meest succesvolle Europese kunstenaars van dit moment.

Klik hier voor meer informatie over Luc Tuymans.

Of kijk de documentaire over hem op NPOstart!

 

Goed doel: sikkelcelziekte

Luc Tuymans maakte deze set op vraag van kinderarts Philip Maes, oprichter van Simon & Odil (een vzw verbonden aan de Koning Boudewijnstichting). Maes doet al jaren onderzoek naar de sikkelcelziekte (SCD), een erfelijke bloedziekte die jaarlijks 60 tot 70.000 kinderen treft. De vzw van dokter Maes financiert neonatale screenings bij pasgeborenen, waardoor sneller een behandeling kan opgestart worden en getroffen kinderen hogere overlevingskansen krijgen.

Per verkochte set schenken Luc Tuymans en Serax 50 euro aan de vzw.

 

Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Serax / Luc Tuymans

gewicht
0,52

Afmetingen
H 2,5 cm, diameter 25,5 cm

Materiaal
porselein: vaatwas en magnetron bestendig

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss