-20%

Nr 6 van 9

Wandlamp Melt Surface LED (50 cm) - Tom Dixon

€ 990,00 € 792,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 3 weken.

Wandlamp Melt Surface LED (50 cm) - Tom Dixon

De prachtige warme gloed van de melt wandlamp van de Britse designer Tom Dixon is van een sprookjesachtige schoonheid en is tegenwoordig te verkrijgen inclusief een speciaal voor Tom Dixon ontwikkelde LED Ring lamp. Deze speciale door Tom Dixon ontwikkelde LED lamp heeft de vorm van een ring, wat het sprookjesachtige effect van de Melt lampen nog mooier doet uitkomen.

Tom Dixon ontwierp deze Melt familie aan lampen samen met het Zweedse designduo Font dat bekent staat om haar magische designs. Als je de wandlamp aanzet verandert hij in een prachtige vuurbal, uit heeft de lamp een mooie zachte spiegelende glans.

Het warme licht van de Melt maakt hem zeer geschikt als sfeerlamp. De Melt lamp is onderdeel van een familie van lampen: er zijn naast wandlampen ook hanglampen, staande lampen en tafellampen van. Door de lampen uit de serie te combineren kun je met deze lamp een monumentaal sfeervolle ruimte creëren. Je ziet deze lamp dan ook vaak in restaurants en hotels. In een huiskamer is ook één lamp al voldoende: de sfeerbepalende kracht is enorm.

De lamp is gemaakt van Polycarbonaat dat goed bestemd is tegen hitte. De Melt is te krijgen in de kleuren koper, goud, chrome of smoke. De afmetingen van de lamp zijn 50 cm bij 50 cm en 28 cm diep.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE LAMPEN VAN TOM DIXON HIER

 

Mud in May is officiële dealer van Tom Dixon, je kunt al zijn ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel! Hangt de Melt wandlamp in winkel? Jawel, in het goud, kom gerust langs in Amsterdam om hem te bekijken.

 

 

Tom Dixon

Tom Dixon werd geboren in Tunesie. Op zijn 4e verhuisde hij met zijn ouders naar Londen waar hij op een school belandde waar een uitgebreid educatie experiment plaats vond. Onderdeel van het experiment was een enorme kunstwerkplaats, iets waar hij zich als kind eindeloos in terugtrok. Naar eigen zeggen is zijn fascinatie voor transformatie in deze tijd ontstaan.

“Ceramics provided my first encounter with the transform­ation­al nature of design, without my even realising it. Somewhere in that couple of years of mucking around with clay, I got the idea that you can transform materials into something more precious. That’s still what I do.”

Zijn  eerste meubelontwerpen maakte hij eind jaren 80 toen hij zo’n 25 jaar oud was.

Tom Dixon is autodidact. Hij begon zijn studie aan de kunstacademie (Chelsa school of Art) maar verliet de academie al snel toen de band waarin hij speelde te succesvol werd. Pas na enkele jaren keerde hij terug naar het maken van fysieke objecten. Hij leerde zichzelf lassen en begon met het realiseren van meubels die samengesteld waren van restmaterialen. Zijn DIY aanpak sloot goed aan met de post-punk stemming van die tijd en in de jaren tachtig groeide hij uit tot een van de meest besproken designers. Zijn gelaste meubels werden in beperkte oplagen verkocht en later opgenomen in de vaste collecties van toonaangevende musea, zoals het Boston Museum of Fine Art, het Londense designmuseum, het centrum van Pompidou in Parijs, de Moma in New York, het museum van moderne kunst in Tokio, het Victoriaanse en Albert-museum en het Vitramuseum in Basel.

Tom Dixon was al jong zeer ondernemend. Vanuit zijn eigen winkel verkocht hij op zijn 25e zijn designs, maar al snel ook dat van andere jonge ontwerpers uit die tijd. Later werkte hij voor het toonaangevende Cappelini, waar hij de  S-chair ontwierp, dat een groot succes werd.

“From the beginning I was making things and selling things. So the commercial aspect was never separate from the design aspect. If I couldn’t get rid of something, it was sitting in my studio, I couldn’t make anything else: I had no money or space for materials. The transactional aspect of it gave me the confidence that it was worthy, and then allowed me to make the next thing. I’ve never separated out the business and the work, unlike a lot of proper designers.”

S-Chair

In de jaren 90 startte hij het label Eurolounge. Een bekend ontwerp uit deze periode is de “Jack”, een lichtobject dat stapelbaar is en waarop je kunt zitten:

In 1998 werd Tom Dixon creatief directeur van Habitat en was het gezicht van het team dat het merk in die tijd sterk verjongde. Hierna (2002) richtte hij zijn eigen merk op: Tom Dixon, waarmee hij twee keer per jaar nieuwe ontwerpen van meubels en verlichting uitbrengt. Sinds 2012 is er ook een accessoires lijn.

In 2007 startte hij tevens de Design Research Studio, een ontwerpstudie voor binnenhuis en architectuur ontwerpen. Zie voorbeelden van inrichtingen hieronder.

Interieur Sea Containers house London.

 

Interieur restaurant Londen

 

Front

Front is het ontwerpbureau van Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren. Zij zijn gevestigd in Zweden. Hun werk komt voort uit gezamenlijke discussie, onderzoek en experimenten. Font’s ontwerpen laten vaak iets zien over het ontwerp proces zelf, het materiaal waarvan het ontwerp gemaakt is of ontwerp conventies. In sommige ontwerpen gaven zij een deel van het ontwerpproces uit handen aan dieren, computers of machines. Ze maakten een interieur dat voortdurend verandert, creëerden objecten met explosies, maakten robot meubilair en een scala aan ontwerpen geïnspireerd op hun fascinatie voor magie.

Het werk van Font is aangekocht door MoMA, Victoria & Albert Museum, M+, National Museum, Vitra Design Museum en Centre Pompidou.


Blow Away vaas voor Moooi

 


Confetti light


Reflection cupboard

Merk / Designer
Tom Dixon

Afmetingen
50 cm bij 50 cm bij 28 cm

Materiaal
Polycarbonate

Fitting
inclusief 6W Tom Dixon LED Ring 800lm 3000K

Spanning (Volt)
230V

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss