Vorige Nr 36 van 127 Volgende

-Mykiss- Fish porseleinen hanglamp - Pols Potten

Artikelnr.: 8718142012264
€ 295,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

De -Mykiss- Fish porseleinen hanglamp van het Nederlandse Pols Potten is in de vorm van een vis is gemaakt van ongeglazuurd porselein. Het ontwerp is uit 2009 door Minke van Voorhuizen. Dit is een echte sfeerlamp, er kan 9 watt aan verlichting in wat met een compacte fluorescentielamp (die geadviseerd wordt omdat deze langer is en zo de gehele vis verlicht) equivalent aan 40 watt is. Feller kan ook: bij een Ledlamp is 9 watt het equivalent van 60 watt. De hoogte is 57 cm, de breedte 17 cm.

 

Minke van Voorthuizen

Minke ging naar de kunstacademie in Groningen (Minerva) waar ze de richting 'schilderen en beeldhouwen' volgde. Om haar studie af te ronden verhuisde ze naar Arnhem, waar ze bij ArtEZ Product Design studeerde. In 1991 rondde ze deze studie af met de presentatie van een kastsysteem genaamd 'Vogelkastje', dat in productie werd genomen door de Castelijn Collectie. Ook de lamp 'Swing' ging in productie, bij Artimeta (Heerlen).

Hierna ging Minke een samenwerking aan met meubel designer Gerard Vollenbrock, wat een productief team bleek. Veel van hun ontwerpen werden in productie genomen.

Minke heeft altijd veel gereisd. Sinds 2003 heeft ze haar eigen studio. Haar interesse in natuurgerelateerde objecten inspireerde haar tot de ‘mykiss’ fish lamp.

Pols Potten

Pols Potten is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam in 1986. Vernieuwend, onconventioneel en duidelijk geworteld in de Nederlandse design traditie. Ze brengen een uitgebreide collectie op de markt waardoor je het merk regelmatig tegenkomt in verschillende media en vooraanstaande winkels in binnen- en buitenland.

Alle Pols Potten producten ontstaan in de Pols Potten studio, onder leiding van Jan Wolleswinkel.

"Hierbij maken we maar al te graag gebruik van de creativiteit van andere Nederlandse ontwerpers en ambachtsmensen uit de hele wereld. Tijdens onze reizen vinden wij hen of zij vinden ons. Is er een klik en begrijpen we elkaars humor, dan ontstaan de mooiste dingen! Pols Potten studio zorgt voor de samenhang en zo komen we tot een caleidoscopische collectie, elk seizoen opnieuw."

Merk / Designer
Pols Potten / Minke van Voorthuizen

gewicht
2

Afmetingen in verpakking
63 cm bij 23 cm bij 17 cm

Gewicht in verpakking
2,2 kg

Afmetingen
Hoogte 57 cm, Breedte 17 cm, Diepte 9 cm

Materiaal
Porselein, ongeglazuurd

maximale wattage
9 Watt (geadviseerd wordt een Compacte fluorescentielamp)

Fitting
E27

Snoerlengte
250 cm

Spanning (Volt)
230V

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss