Over Traveler's Notebook / Midori

Het Japanse merk MIDORI is een schrijfwarenmerk dat in 1950 als producent van briefpapier en enveloppen is ontstaan. Sindsdien zijn ze producten blijven ontwikkelen die zoals ze het zelf zeggen ‘het dagelijks leven van mensen verrijken en kleur toevoegen’. MIDORI heeft zijn basis in papier behouden, maar daarnaast vele andere kantoorartikelen toegevoegd, zoals schrijfwaren, scharen, linialen etc.

Ze voeren aan aantal sublabels waaronder ‘Traveler’s Company’ waar ze een aantal series hebben ondergebracht die wij prachtig vinden. Zo valt de reeks messing (BRASS) pennen en potloden zowel door het ingenieuze en ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp als door het eerlijke en duurzame (messing) materiaal op, en worden wij blij van de zorgvuldigheid waarmee alles is gemaakt. Dit zijn producten voor het leven, ze zullen ook naarmate ze ouder worden juist aan schoonheid winnen. Een beetje tegen de tijdgeest van snel en vervangbaar in.

Met datzelfde oog voor duurzaamheid maken ze notitieboeken / notebooks genaamd Traveler's Notebook bedoeld voor de reiziger met vrije geest (maar te gebruiken naar ieders wil uiteraard) met een omslag van echt leer, dat ook prachtig veroudert en waar je de inhoud van kunt vervangen en dus generaties lang mee kunnen.

Kortom, prachtige, zorgvuldig gemaakte producten voor het leven.

 

 

 

 

 

 

 

Uitpakken en tonen plaatsing van meerdere refills (notitieboekjes) in een Traveler's notebook. Geeft mooi beeld van de variatiekracht van het ogenschijnlijk eenvoudige systeem: een leren map die prachtig veroudert met vervangbare inhoud.

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss