Over Table Nomade

De inspiratie voor het servies 'Table Nomade' van de Italiaanse ontwerper Paola Navone voor het Belgische merk Serax is ontstaan uit de vele reizen die ze maakte.

‘Er stroomt nomadenbloed door mijn aders, reizen is mijn tweede natuur. Met de nieuwsgierigheid van een antropoloog ga ik op zoek naar alledaagse voorwerpen uit verschillende culturen en tradities. Afstand vormt daarbij nooit een obstakel.’

Het servies is zorgvuldig en ambachtelijk gemaakt, waarbij ze het onvolmaakte juist omarmt, als is het de kern van schoonheid. Niets is gelijk. Het Table Nomade servies is als een reisverslag van haar tochten: universele kleuren als indigoblauw, rood, wit en zwart komen erin terug, kleuren die zoals ze het zelf zegt 'verbinden'.

 

Over Paola Navone

Paola Navone (1950) was in de jaren '70 onderdeel van de zogenaamde anti-design groep Studio Alchimia, die naast Paola Navone onder andere bestond uit Alessandro Mendini en Ettore Sottsass Jr. Ze verzetten zich tegen het functionalisme, de dominante stijl in die tijd die functioneel, betaalbaar design wilde maken, iets dat volgens Studio Alchimia vooral de stijl van de heersende klasse was die werd opgedrongen aan de arbeidende klasse, die meer van niet-functioneel design hield en die neerbuigend ‘kitsch’ werd genoemd door de heersende klasse.

Ze verzetten zich dus tegen de smaakpolitie en produceerden in die tijd zoals ze zelf in een interview zei 'als een gek allerlei nutteloze objecten'.

In 1983 won ze de Osaka International Design Award voor Abet Laminati, die zeer prestigieus was. Je kunt nog altijd in haar werk rebellie terug vinden, ook in het Table Nomade servies. Het lijkt aan geen enkele standaard regel te voldoen, wat het spannend maakt.

Paola Navone is een zelfbenoemd werkverslaafde met veel vaardigheden en passies. Ze werkte onder meer voor Driade, Swarovski, Abet Laminati, Casamilano, Alessi, Habitat en Serax. De wonderschone bank hieronder maakte ze voor fabrikant Gervasoni.

 

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om hun uitgebreide servies collectie, ofschoon ze inmiddels veel breder zijn en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken. Bovendien vallen onder Serax enkele andere merken zoals Valerie Objects, die hun eigen identiteit hebben en vaak andere doelgroepen bedienen.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

Mud in May is officiële dealer van Serax, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en België geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss