Navigatie
 • Gewatteerde (QUILT) Uchiwa fauteuil - HAY
  Gewatteerde (QUILT) Uchiwa fauteuil - HAY

  Over de Uchiwa Fauteuil van HAYDe op Japans design geïnspireerde Uchiwa van het Deense designmerk HAY is een uiterst stijlvolle en comfortabele fauteuil ontworpen door het designduo (en tevens partners) Doshi en Levien uit…

  € 1.429,00
 • Ongewatteerde Uchiwa fauteuil - HAY
  Ongewatteerde Uchiwa fauteuil - HAY

  Over de Uchiwa Fauteuil van HAYDe op Japans design geïnspireerde Uchiwa van het Deense designmerk HAY is een uiterst stijlvolle en comfortabele fauteuil ontworpen door het designduo (en tevens partners) Doshi en Levien uit…

  € 1.215,00

Over de Uchiwa Fauteuil van HAY

De op Japans design geïnspireerde Uchiwa van het Deense designmerk HAY is een uiterst stijlvolle en comfortabele fauteuil ontworpen door het designduo (en tevens partners) Doshi en Levien uit Londen. Het verhaal gaat dat de ontwerpers zo enthousiast waren over hun ontmoeting met Rolf Hay dat ze direct tijdens dit gesprek het uitgangspunt om een ‘betaalbare maar zeer comfortabele fauteuil te realiseren’ visualiseerden met een schets. Deze schets werd vervolgens in een half jaar tijd uitgewerkt tot een geschikt prototype: de Uchiwa.

 


Waaier

De vorm van de Uchiwa fauteuil is geïnspireerd op de traditionele Japanse waaier, de Uchiwa, die al eeuwen wordt gebruikt om het vuur aan te jagen of om verkoeling te bieden. Het is een open, uitnodigende vorm, als twee omhoog staande licht gebogen handen, wat mooi zichtbaar is in de vouw aan de achterkant van de stoel. De zachte kuip aan de voorkant nodigt uit om in te verdwijnen, alsof je in de kom van de handen plaatsneemt.  Het design is weliswaar Engels / Scandinavian, maar oogt door de vorm en keuzes als typisch Japans. Net als bij Japans design staat bij Scandinavian design functie boven vorm en wordt eenvoud gekoesterd.

 

       


Mogelijkheden

In het ontwerp werden kosten bespaard door geen gebruik te maken van genaaide kussens (wat gebruikelijk is bij fauteuils maar relatief duur) maar van een comfortabele laag foam dat over de hele kuip en voorkant van de fauteuil loopt.

Er zijn twee varianten van de Uchiwa fauteuil te krijgen: de duurdere gewatteerde (QUILT) die wij absoluut de meest comfortabele fauteuil vinden en bovendien erg mooi door de vlakverdeling, of de egale ongewatteerde versie die een strakkere uitstraling heeft.

De Uchiwa is daarnaast te krijgen in drie verschillend gekleurde eikenhouten onderstellen: zwart, grijs of naturel. De naturel versie kan dan weer in lak (mat, helder) of gezeept uitgevoerd worden, wat ieder een verschillend effect geeft.

De uchiwa is te bekleden met vele kwalitatief hoogwaardige stoffen van de merken Kvadrat, Como of Camo, tevens in leer, zelfs verschillend toe te passen op de voor- of achterkant, waardoor eigenlijk iedere Uchiwa fauteuil uniek te maken is. Net als bij de Mags Soft Sofa’s of About a Chair kuipstoelen van HAY zijn de keuze van de stoffen zeer ruim, wat de fauteuil voor de prijsklasse waarin hij valt bijzonder maakt. De prijs / kwaliteit verhouding van deze comfortabele fauteuil is absoluut hoog te noemen.


Maten

De Uchiwa fauteuil is 87,2 cm breed, 86,6 cm diep en heeft een hoogte van 106,2 cm. De zithoogte is 37,8 cm. De maten zijn gelijk voor zowel de gewatteerde als de ongewatteerde variant.

 

Er is naast de fauteuil ook een Ottoman van de Uchiwan te krijgen om je voeten op te leggen...


Onderstel en onderhoud ervan

Zoals aangegeven kun je kiezen uit drie kleuren: grijs, zwart of naturel eiken. Voor de afwerking van het naturel eikenhout kan gekozen worden uit lak of gezeept. Alle twee de keuzes hebben voor en nadelen.

Lak beschermt het beste tegen krassen maar moet, afhankelijk van het gebruik, om de zoveel jaar opgeschuurd en opnieuw uitgevoerd worden. Daarnaast zijn de lakken van tegenwoordig weliswaar zeer sterk en slijtvast, maar geven het hout ook een iets minder natuurlijke uitstraling. Het voordeel is echter dat het hout minder onderhoud vergt en 'hufterproof' is.

Zepen zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling maar vergt relatief meer onderhoud als je het mooi wilt houden.

Zeker bij de keuze voor zepen moet je er rekening mee houden dat je het onderstel om de zoveel tijd (lees: ieder half jaar)  opnieuw zal moeten inzepen / reinigen. Dat is geen supergrote klus, maar wel een die regelmatig terug komt. De frequentie hangt natuurlijk af van het gebruik van de fauteuil.

Zo heeft alles zijn voor en nadelen. Wij zelf vinden de lak die HAY voor haar productie gebruikt nauwelijks storen, er is te kiezen uit een matte, niet al te aanwezige lak, of een meer heldere lak. Maar maak je eigen keuze. 

 

Stoffering

Er is keuze uit een stof van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Engelse merk Como of voor de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen:

Olavi, Linara, Remix, Surface by HAY, Melange Nap, Lola, Ruskin, Steelcut, Steelcut Trio, Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden, Hallingdal, Lila, Canvas, Harald, Coda, Balder, California (leer), Sierra (leer) en Silk (leer)

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm: van wol tot leer en dat allemaal in een waaier van kleuren. Hiermee is het mogelijk de Uchiwa volledig te personaliseren: je kunt een stofkeuze maken voor zowel de voor- als de achterkant van de stoel. Die hoeven natuurlijk niet verschillend te zijn, maar het kan wel.

Een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stalen te bekijken is door al deze keuzes aan te raden. De stalen zijn ook altijd even (buiten openingstijden) te lenen om te toetsen hoe de stoel in je huis zou staan.

Om echter hier, online, een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de namen per stof klikbaar gemaakt: je gaat dan naar de site van de fabrikant voor een detailfoto van de juiste stof. Dat geeft een indicatie, maar ook niet meer dan dat is onze ervaring: de stoffen zijn in het echt vaak zeer anders dan ze op een beeldscherm ogen. Dat heeft te maken met textuur en licht. Daarom is de volgende stap belangrijk.

Heb je zo enkele stoffen geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (gratis) bij ons samples aanvragen die we je toesturen. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel in Amsterdam langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken. Maar let op: de Uchiwa fauteuil wordt speciaal voor jou gemaakt en is dus niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze. Ter geruststelling: heb je een order voor de Uchiwa bij ons online geplaatst dan zullen we eerst contact met je opnemen om alles te controleren en de stofkeuze te verifiëren voordat wij de order daadwerkelijk in gang zetten.

 

Prijs Uchiwa

De prijs van de Uchiwa is afhankelijk van de keuze voor een gewatteerde of ongewatteerde versie en vervolgens van de stofkeuze. De stoffen zijn in te delen in 6 prijsklassen die verschillend kunnen worden toegepast op de voor- of achterkant. Er even van uitgaande dat de gehele stoel in dezelfde stof gekozen wordt (al dan niet in verschillende kleuren) krijg je de volgende prijzen voor de Uchiwa:

Ongewatteerd

1 Olavi, Linara, Remix en Surface by HAY (1215,-)
2 Melange Nap, Lola, Ruskin, Steelcut, Steelcut Trio, (1259,-)
3 Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden (1315,-)
4 Hallingdal, Lila, Canvas, Harald (1369,-)
5 Coda, Balder, California (leer), Sierra (leer) (1545,-)
6 Silk (leer) (2145,-)

Gewatteerd

1 Olavi, Linara, Remix en Surface by HAY (1429,-)
2 Melange Nap, Lola, Ruskin, Steelcut, Steelcut Trio, (1469,-)
3 Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden (1529,-)
4 Hallingdal, Lila, Canvas, Harald (1585,-)
5 Coda, Balder, California (leer), Sierra (leer) (1799,-)
6 Silk (leer) (2489,-)

Omdat deze stoffen gecombineerd kunnen worden op voor- en achterkant moet je bovenstaande prijzen zien als een range: de Uchiwa ongewatteerd is dus te krijgen van 1215,- tot 2145,-, de gewatteerde versie van 1429,- tot 2489,- waarbij de eerste 4 prijsklassen niet heel veel in prijs varieren maar de laatste 2 wel degelijk flink hoger zijn. Daarin vallen dan ook de leren bekledingen.

Let op: sommige stoffen zijn niet flexibel genoeg om toe te passen op de gewatteerde voorkant van de stoel. Dit zijn de Surface By HAY, California (leer) en Sierra (leer).

Opmerkelijke stoffen die we er willen uitlichten zijn de Harald en de Lola, die beiden velours zijn (zwaardere, flexibelere vorm van fluweel), kwetsbaar maar prachtig. Dat zijn typisch stoffen die online niet goed te beoordelen zijn en waarvan het zeer aan te raden is om een staal / sample te bekijken. Of de Divina, die een zacht wollen textuur heeft en heel warm oogt en voelt.

 

Voorraad en levertijd

Mud in May heeft een Uchiwa fauteuil in de winkel in Amsterdam staan, maar er geen op voorraad: de mogelijkheden zijn zo groot dat ze altijd besteld moeten worden. De levertijd voor de Uchiwa is rond de 4 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Aanbiedingen en Acties voor Uchiwa

Mud in May hanteert een eenvoudige regel: bij ons krijg je standaard het verschil in prijs terug waneer het product elders goedkoper te vinden is, tot twee weken na je bestelling. Dus zie je een aanbod of actie tijdens of tot twee weken na de aanschaf van de Uchiwa dan zal Mud in May die korting volgen en je het verschil terugbetalen of tijdens de koop niet in rekening brengen. Altijd, en met plezier. Dat geeft je als klant rust en voorkomt dat wij alle acties van concurrenten voortdurend moeten bijhouden. We hebben soms ook showroommodellen van de stoel in de aanbieding, klik voor een overzicht van onze showroommodellen hier.

Wil je op de hoogte blijven van onze eigen aanbiedingen en producten eerder kunnen bekijken en kopen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, waarin we regelmatig designers en hun werk bespreken en speciale aanbiedingen doen!

Mud in May is officiële dealer van HAY, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over de designers: Doshi en Levien

Het duo Doshi Levien vormt een ontwerpstudio in Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt, een meubelmaker opleiding heeft gedaan vervolgd door industrieel ontwerp.

Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd mbt realisatie van technisch geavanceerde ontwerpen die toch traditioneel ogen. In 2008 werden ze bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York.

Doshi houdt zich in de eerste plaats bezig met de esthetische kant en het materiaal, terwijl Levien meer gericht is op industriële precisie en techniek. De gelaagdheid van onderzoek tijdens hun ontwerpproces - schilderen, beeldhouwen, kleuren maken - resulteren in werk dat zich onderscheidt door helderheid van ideeën maar vooral grote aandacht voor details.

Ze werken o.a. voor B & B Italia, HAY, Moroso, Kvadrat, Kettal, Cappellini, Sevres, Galerie Kreo, internationale musea en culturele instellingen.

Klik voor de website van Doshi en Levien hier.

 

Over HAY

HAY is een Deens designmerk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel poductie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

© 2017 - 2019 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.