Over de Lampe Gras van DCW Editions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen. Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20.

 

Ontstaan Lampe Gras

In 1921 ontwierp Bernard-Albin GRAS een serie lampen voor gebruik in kantoren en in industriële omgevingen. De Lampe GRAS, zoals hij later werd genoemd, was verbazingwekkend door zijn eenvoudige, robuuste en toch zeer ergonomische ontwerp. In de basisvorm zijn er geen schroeven of lasverbindingen. In 1927 kocht de firma Ravel het patent en begon met de productie van de Gras-lampen.

Bernard-Albin Gras was een van de meest innovatieve ontwerpers van de 20e eeuw. De functionele esthetiek van zijn lampen en vooral het ontwerp van details zoals die van de armen, stelen, beugels en voetstukken waren werkelijk origineel en zijn tijd ver vooruit. Le Corbusier werd al vroeg verleid door het moderne design en de gebruiksvriendelijkheid van de lampen en werd een van de meest enthousiaste aanhangers van Bernard-Albin GRAS.

 


Gras lamp voor buiten

 

Van de GRAS lampen zijn inmiddels ongelooflijk veel varianten te krijgen, voor zowel binnen als buiten, voor de badkamer en als enkele of als dubbele lampen. Er zijn 11 wandlampen, 2 vloerlampen, 3 tafellampen, 1 klemlamp of bureaulamp, 3 geweldige plafonnière lampen (vooral de dubbele vinden wij heel mooi) van te krijgen. Daarnaast zijn er nog 6 hanglampen (acrobat gras) te krijgen, met glazen melk ballen als kapje.

 

 

Al deze lampe GRAS zijn dan weer te varieren in kleur, materiaal en vorm van het kapje. Kortom bijna te veel om op te noemen. Zie overzicht hieronder:

 

 

 

Dat zijn er dus nogal wat. Bovendien kun je ook nog kiezen voor verschilllende kapjes. Niet voor iedere lamp kan iedere lampenkap gekozen worden, maar veel is mogelijk. Zie een overzicht van alle verschillende lampenkappen voor de Lampe Gras hieronder.

 

 

Om te weten bij welke type lampen van de Lampe Gras welke lampenkapjes mogelijk zijn is hieronder een overzicht te zien. Heb je vragen of iets mogelijk is, laat het ons weten!

 

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss