Over 'Fish & Fish' furniture

De tuinmeubels Fish & Fish van de Spaanse Paola Navone voor Serax bestaan uit elegante banken, stoelen en tafels die je zowel in de tuin als binnen kunt gebruiken. De meubelen zijn gemaakt van hoogwaardig metaal en voorzien van een degelijke weerbestendige laklaag. Ze kunnen makkelijk verplaatst worden en met de vele mogelijkheden aan kleur en motief van de kussens kunnen ze in elk seizoen wel de juiste toon zetten.

Bovendien zitten ze werkelijk heerlijk: de zachte, dikke kussens maken ze buitengewoon comfortabel. Ons gevoel erbij is Zuid-Europees, lome warmte, hoogzomer, mediterraan en vakantie - de zon gaat schijnen zodra je ze neerzet…

 

Over Paola Navone

Paola Navone (1950) was in de jaren '70 onderdeel van de zogenaamde anti-design groep Studio Alchimia, die naast Paola Navone onder andere bestond uit Alessandro Mendini en Ettore Sottsass Jr. Ze verzetten zich tegen het functionalisme, de dominante stijl in die tijd die functioneel, betaalbaar design wilde maken, iets dat volgens Studio Alchimia vooral de stijl van de heersende klasse was die werd opgedrongen aan de arbeidende klasse, die meer van niet-functioneel design hield en die neerbuigend ‘kitsch’ werd genoemd door de heersende klasse.

Ze verzetten zich dus tegen de smaakpolitie en produceerden in die tijd zoals ze zelf in een interview zei 'als een gek allerlei nutteloze objecten'.

In 1983 won ze de Osaka International Design Award voor Abet Laminati, die zeer prestigieus was. Je kunt nog altijd in haar werk rebellie terug vinden, ook in het Table Nomade servies. Het lijkt aan geen enkele standaard regel te voldoen, wat het spannend maakt.

Paola Navone is een zelfbenoemd werkverslaafde met veel vaardigheden en passies. Ze werkte onder meer voor Driade, Swarovski, Abet Laminati, Casamilano, Alessi, Habitat en Serax. De wonderschone bank hieronder maakte ze voor fabrikant Gervasoni.

 

 

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om hun uitgebreide servies collectie, ofschoon ze inmiddels veel breder zijn en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken. Bovendien vallen onder Serax enkele andere merken zoals Valerie Objects, die hun eigen identiteit hebben en vaak andere doelgroepen bedienen.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

Mud in May is officiële dealer van Serax, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en België geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss