Montana Kast samenstellen

Montana staat bekend om haar uiterst flexibele en slimme kastsysteem dat in iedere ruimte inzetbaar is: van dressoir, TV-Meubel, badkamermeubel, garderobekast tot boekenkast, vrijwel alles wat je voor ogen hebt is mogelijk. Het heeft een rijke kleurenwaaier (43 kleuren!) en vele modules - zo veel opties dat het zowel simpel als complex is om ermee te ontwerpen. Vooral in de details hebben wij ervaren: kleuren aanpassen voor alleen de ruimtes tussen de lades bijvoorbeeld, of de doorgang van een HIFI-meubel een ander kleurtje geven, het is allemaal mogelijk maar je moet het wel weten.

Montana heeft er zelfs een ontwerpprogramma voor ontwikkeld waarmee je je ideale kast kunt samenstellen. Dat programma is ook online beschikbaar waardoor je zelf een kast kunt samenstellen, wij als adviseurs hebben dan weer beschikking tot een versie waar net iets meer in mogelijk is, dus mocht je advies willen of beter nog samen je ideale kast willen ontwerpen kom gerust langs in onze winkel in Amsterdam om te kijken of wat jij in gedachten hebt mogelijk is.

Neem contact met ons op voor een afspraak: bel (0207372518) of mail ons gerust!

 

Regels voor het ontwerpen van een kast

In het algemeen, los van welk kastsysteem dan ook, hebben kasten voor verschillende functies andere eigenschappen (zoals diepte en hoogte). Een gardarobekast is bijvoorbeeld minimaal 45 cm diep omdat dat nu eenmaal de maat van een kleerhanger is: de standaard is zelfs dieper (60 cm) zodat je er ook een jas of dikke wollen trui in kunt ophangen. Voor een boekenkast is 30 cm gebruikelijk zodat ook de grotere boeken erin passen terwijl een hangend keukenkastje meestal zo'n 40 cm is. Een keukenblad is namelijk 60 cm diep omdat dit de ideale 'grijpdiepte' is voor een gemiddeld persoon en een hangend keukenkastje minder zodat ze iets naar achteren hangen tov het blad. Een staand keukenkastje is dan weer wel 60 cm diep en een gangkast wil je voor de doorgang ondiep houden: kortom iedere functie en ruimte stelt andere eisen aan een kast.

Het Montana kastsysteem combineert, om aan al deze eisen te kunnen voldoen, 36 stapelbare modules in 4 verschillende dieptes (20. 30, 38 of 46,8 cm), waarbij je per module weer verschillende inhoudelijke opties kunt kiezen zoals laden met of zonder knopjes (push to open), plankjes, met deurtje of zonder deurtje, deurtjes van glas of in kleur, linksom, rechtsom, tray’s (uitneembare bakjes), wel of geen verlichting enz. enz. Tot - voor de badkamer- of keukenmeubel - wasbakken aan toe.

Zie modules en dieptematen in de afbeelding hieronder.

Dit is de basis, dit zijn de modules en hun verschillende dieptes waardoor aan vrijwel alle eisen die een kast aan functionaliteit stelt kan voldaan worden. Dit lijkt heel veel en je kunt er van alles mee samenstellen, maar het is bijvoorbeeld niet diep genoeg om een prettige garderobekast mee te ontwerpen. Daarvoor hebben ze dan weer aanvullende kastsystemen ontwikkeld: een garderobekastsysteem dat 60 cm diep is (en 5 veel hogere modules heeft) en een badkamerkastsysteem waarin de kasten uit waterbestendig MDF zijn opgebouwd en waarin je zelfs wasbakken (en hun kleuren) kunt selecteren. Ook is er het zogenaamde Montana 'Mega' dat modules in een breedte van 115 cm heeft zodat je er veel grotere kasten mee kunt samenstellen.

Eindeloos veel opties dus.

 

Zelf een Montana kast samenstellen

In het algemeen doorloop je bij het ontwerpen van een kast van Montana de volgende drie stappen:

  1. Bepaal de afmetingen van de kast die je in gedachten hebt, en denk daarbij in functionaliteiten (grootte en diepte) en uiteraard de ruimte die je tot je beschikking hebt.

    Het kastsysteem van Montana bevat zoals aangegeven 36 modules en 4 verschillende dieptes. Combineer deze tot je ideale kast. Kleine tip: let erop dat de hoeveelheid modules per verticale laag of horizontale laag gelijk zijn ivm de dikte van de rand van de modules, anders komt de kast niet mooi uit. In diepte kun je binnen een kast dan wel weer variëren, iets wat je mooi kan benadrukken met de kleurenopties later.

     
  2. Bepaal de details zoals plint, pootjes, wielen en vooral de inhoud van de modules zoals deurtjes, lades, plankjes, wel of geen verlichting in de kastjes etc. Meet hoe hoog de situatie in de ruimte is zodat je voor de plint de juiste hoogte kiest. Hieronder zie je de verschillende opties. Voor de kosten geldt: hoe meer lades en deuren deste duurder je kast.     
  3. Kies je kleuren. Hier kunnen mensen eindeloos over doen, want er zijn niet alleen 43 kleuren waaruit je kunt kiezen, die hebben ook weer andere afwerkingen: mat, glans of met relief. Deze zul je zeer bewust moeten combineren, je kunt hiermee namelijk zowel een rustige als een 'wildere' look maken. En denk hierbij aan alle mogelijkheden om de kleine onderdelen net even een andere kleur te geven, zoals het vooraanzicht, de achterkant, de plint, de lades en de knopjes van de lades etc etc. Dat si allemaal mogelijk, maar hoeft natuurlijk niet...
Voor dit hele proces geldt uiteraard dat je in ieder stadium naar de winkel in Amsterdam mag komen voor advies, daar kennen we alle mogelijkheden van het Montana kastsysteem en hebben we alle kleurstalen liggen zodat je kunt zien hoe een bepaalde kleurcombinatie uit zal pakken.

 

Online Montana (3D) kastontwerpsysteem

Montana heeft zoals gezegd een online systeem waarmee je zelf je ideale kast kunt samenstellen. Je kunt daarin een account aanmaken zodat je je tekening kunt bewaren en die zelfs met ons delen zodat wij mee kunnen kijken mocht je dat willen.

Let op: het online programma is beperkt tot het algemene kastsysteem van Montana, plus de TV meubel opties. Wil je een badkamermeubel of een garderobekast samenstellen dan kunnen we dat samen doen op ons systeem in de winkel: neem contact met ons op voor een afspraak: bel (0207372518) of mail ons gerust!

 

Klikt hier voor de Nederlandse variant van het online tekenprogramma van het Montana kastsysteem

 

Succes!

 

Voorbeelden kasten gemaakt met het Montana kastsysteem

Hieronder laten we een aantal hopelijk inspirerende voorbeelden zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss