Over het tuinmeubilair Week-end

Het Franse tuinmeubilair 'Week-end' van Studio BRICHETZIEGLER voor het label Petite Friture blinkt uit in frisheid: omdat ze van gepoedercoat aluminium zijn gemaakt zijn ze superlicht en sinds 2023 zijn ze te krijgen in maar liefs 20 werkelijk prachtige kleuren. De tuinstoelen en tafels zijn bovendien water en UV- bestendig, geschikt voor gebruik aan zee en worden geleverd met 5 jaar garantie. De stoelen zijn zo ontworpen dat ze 6 hoog gestapeld kunnen worden.

Maar bovenal vinden wij ze door de vorm en lijnenspel erg mooi... Ze zijn vanuit iedere hoek grafisch prachtig, en bovendien zitten ze heerlijk.

 

 

Er zijn uit 21 verschillende tuinmeubels binnen de week-end serie te kiezen, allen zoals gezegd te krijgen in 20  verschillende kleuren. Er is een tuinstoel met of zonder armen, een loungestoel, eettafelbank met of zonder rugleuning, een barkruk en lage kruk, 2 lage koffietafels, een lounge bankje, 2 bistro tafels laag of hoog, 3 verschillende tuintafels (85, 180 of 220 cm) uitgevoerd in gesloten tafelblad of in open lijnen en last but not least: een prachtige elegante trolly. Die vinden wij extra fris en mooi van vorm.

We zetten ze op een rijtje hieronder.

 

Overzicht Tuinstoelen en tuinbankjes Week-end

Er zijn twee tuinstoelen, een zonder en een met armleuningen. Zo zijn er ook twee eettafel bankjes, een zonder en een met rugleuning. Verder is er een lounge tuinstoel en een lounge tuinbank, beiden met armleuningen en wat lager dan de reguliere tuinstoelen / tuinbankjes. Verder zijn er twee krukken: een barkruk voor aan de hoge bistro tafeltjes en daarnaast nog een lage kruk. Als laatste... een prachtige trollie. Die vinden wij dus heel mooi...

 

 

Overzicht Tuintafels Week-end

Er zijn twee maten langwerpige tuintafels te krijgen, een van 220 cm en een van 180 cm, beiden kunnen in een glad tafelblad of latten tafelblad besteld worden. Daarnaast is er een vierkante tafel van 85 x 85 cm, ook te krijgen in zowel glad als latten tafelblad, een ronde en vierkante bistro tafel hoog of laag, beiden alleen te krijgen met een glad tafelblad, en twee koffietafels, een vierkante en een rechthoekige, beiden alleen te krijgen met latten tafelblad. Zie overicht hieronder.

 

 

Kleuren tuinmeubilair Week-end

De kleurenwaaier bevat naast de gebruikelijke zwart en wit een aantal prachtige kleuren, zoals het geel of saffron, waarmee je de zomer met recht eer aandoet :). Er is te kiezen uit de kleuren Dune (met lichte glitters), Ivory (RAL 1015), Yellow (RAL 1016), Saffron (RAL 1017), Glass Green (RAL 6007), Blue (RAL 5002), Grey blue (RAL 5008), Pigeon blue (RAL 5014), Ocean blue (RAL 5020), Jade green (RAL 6013), Pastel green (RAL 6019), Mint green (RAL 6029), Pearl grey (RAL 7035), Gold (RAL 8000), Brown red (RAL 8012), Black (RAL 9005) of White (RAL 9016).

We geven hieronder de kleurenwaaier van de tuinmeubels van week-end.

 

Wil je de kleuren in het echt zien? In onze winkel in Amsterdam hebben we naast een aantal meubels uit de serie week-end alle stalen liggen. De kleuren zijn mat, de kleur DUNE is een uitzondering omdat het een kleine glitter bevat, klik voor een voorbeeld van de fabrikant (AXAKLTA) van de dune kleur hier.

 

 

Onderhoud en schoonmaken tuinmeubilair Week-end

Reinigen met helder water of zeepsop zonder schoonmaakmiddel. Veeg voorzichtig af om sporen van kalksteen te voorkomen. Gebruik bij sterk aangekoekte sporen een alcoholische ruitenreiniger. Gebruik geen schurende of metalen spons, schuurpoeder of enig ander reinigingsmiddel!

 

 

Over de ontwerpers BrichetZiegler

Studio BrichetZiegler is opgericht in 2010 door het Franse design duo Caroline Ziegler en Pierre Brichet. Caroline Ziegler studeerde in 2003 af aan de Ecole Supérieure d'Art et de Design van Reims, Pierre Brichet studeerde in 2002 af als ingenieur aan de Université Technologique de Belfort Montbéliard en vervolgens als ontwerper aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs in Parijs in 2005.

Vaak gebruiken ze materiaal of het maakproces als uitgangspunt voor hun designs. Ze zoeken daain eigenlijk altijd naar zoals ze het zelf zeggen 'gedurfde producten die opvallen door vorm en technische kwaliteiten. Objecten die in elke omgeving passen en die lang meegaan, buiten de trends. Werken aan materialen en hun eigenschappen, op zoek naar de grenzen ervan zijn belangrijke onderdelen van onze aanpak.'

 

 

Over het merk Petite Friture

Petite Friture is een Frans designlabel dat ontstond in 2009, met 'de wil om jonge talenten te promoten en om met hen een catalogus van objecten, verlichting en klein meubilair te ontwikkelen die een vibratie creëert'. Het resultaat zijn elegante en toegankelijke objecten die op een eenvoudige en ongeremde manier een verhaal vertellen: objecten die ons dagelijks leven begrijpen en ons uitnodigen om ervan te genieten. Een van hun meest bekende designs is zonder enige twijfel de Vertigo lamp, een moderne klassieker inmiddels.

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss