Over OVO Things

Het merk OVO Things uit Litouwen maakt duurzame producten van natuurlijke materialen. OVO, wat ei betekent in het latijn, staat voor de geperfectioneerde eenvoud: ze maken zoals ze het zelf zeggen ‘alledaagse luxe die ingetogen maar functioneel is’. Ze produceren vooral kleding, en dan juist de basics zoals een wit shirt of een kasjmier sjaal, maar ook kaarsen - en dit alles met 100% natuurlijke materialen zoals katoen, kasjmier, linnen of bijenwas en met een luxe en perfectie die zorgt voor tijdloosheid en duurzaamheid.

 

 

Al hun producten worden in beperkte hoeveelheid in Litouwen geproduceerd door lokale fabrikanten. De kaarsen van OVO Things vallen op doordat ze zo mooi lang en dun zijn en hebben we sinds 2019 in onze collectie opgenomen. Ze hebben speelse veelkleurige katoenen lonten, komen in drie maten voor verschillende gelegenheden zoals Dinner, Birthday en Slim en zijn 100% natuurlijk waardoor ze ook heerlijk ruiken. Handgemaakt in Litouwen van bijenwas van lokale boeren. Natuurlijk en niet-giftig, de kaarsen ondergaan geen chemische verwerking, er wordt geen kunstmatige kleur of geur toegevoegd. Ze voegen zoals ze het zelf zeggen ‘een ceremonieel gevoel toe aan elke verjaardag en brengen warmte tijdens koude herfstavonden’.

 

 

OVO Things is opgericht door Guoda, Vida en Justė, waarvan Vida een achtergrond in modeontwerp heeft en Guoda en Justė in PR.

‘Wij deelden alle drie een soortgelijk begrip van kleding en spullen voor thuis en besloten om een ​​verzameling goed gemaakte items te produceren, gemaakt van natuurlijke materialen en tijdloos in de zin dat ze lang meegaan en minder mode-gevoelig zijn. De filosofie om minder maar beter te bezitten is essentieel voor ons; dit is de manier waarop we een mogelijkheid zien om duurzaam te zijn. Hoewel het een term is die tegenwoordig grotendeels wordt gebruikt als marketingslogan.’

 

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss