Nr 3 van 9

Uchiwa ottoman zelf samenstellen - HAY

€ 569,00 (inclusief btw)

Over de Uchiwa Ottoman van HAY

 

De op Japans design geïnspireerde Uchiwa van het Deense designmerk HAY is een uiterst stijlvolle en comfortabele fauteuil ontworpen door het designduo (en tevens partners) Doshi en Levien uit Londen. Het verhaal gaat dat de ontwerpers zo enthousiast waren over hun ontmoeting met Rolf Hay dat ze direct tijdens dit gesprek het uitgangspunt om een ‘betaalbare maar zeer comfortabele fauteuil te realiseren’ visualiseerden met een schets. Deze schets werd vervolgens in een half jaar tijd uitgewerkt tot een geschikt prototype: de Uchiwa.

 


Waaier

De vorm van de Uchiwa fauteuil is geïnspireerd op de traditionele Japanse waaier, de Uchiwa, die al eeuwen wordt gebruikt om het vuur aan te jagen of om verkoeling te bieden. Het is een open, uitnodigende vorm, als twee omhoog staande licht gebogen handen, wat mooi zichtbaar is in de vouw aan de achterkant van de stoel. De zachte kuip aan de voorkant nodigt uit om in te verdwijnen, alsof je in de kom van de handen plaatsneemt.  Het design is weliswaar Engels / Scandinavian, maar oogt door de vorm en keuzes als typisch Japans. Net als bij Japans design staat bij Scandinavian design functie boven vorm en wordt eenvoud gekoesterd.

 

       


Ottoman

De Ottoman die bij de Uchiwa hoort heeft een afmeting van 61 cm breed, 49 cm diep en 39 cm hoog. Net als bij de Uchiwa kun je kiezen uit twee verschillend gekleurde eikenhouten onderstellen (zwart of naturel) en zijn er een hele reeks aan stoffen waarmee de ottoman te bekleden is.

 

Stoffering

Er is keuze uit een stof van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Engelse merk Como of voor de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen en zijn in te delen in de volgende prijsklassen:

1. Linara, Mode, Remix, Lint, Swarm, Atlas en Random Fade en Surface by HAY
2. Olavi, Flamiber, Linen Grid, Melange Nap, Lola, Fairway, Steelcut en Steelcut Trio
3. Re-Wool, DOT 1682, Ruskin, Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden en Fiord
4. Hallingdal, Lila, CompoundCanvas, Raas, Bolgheri en Harald
5. Sierra (leer), en Balder
6. Nevada (leer), Coda, California (leer), Silk (leer), Vidar

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm: van wol tot leer en dat allemaal in een waaier van kleuren. Hiermee is het mogelijk de Uchiwa volledig te personaliseren: je kunt een stofkeuze maken voor zowel de voor- als de achterkant van de stoel. Die hoeven natuurlijk niet verschillend te zijn, maar het kan wel.

Een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stalen te bekijken is door al deze keuzes aan te raden. De stalen zijn ook altijd even (buiten openingstijden) te lenen om te toetsen hoe de stoel in je huis zou staan.

Om echter hier, online, een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de namen per stof klikbaar gemaakt: je gaat dan naar de site van de fabrikant voor een detailfoto van de juiste stof. Dat geeft een indicatie, maar ook niet meer dan dat is onze ervaring: de stoffen zijn in het echt vaak zeer anders dan ze op een beeldscherm ogen. Dat heeft te maken met textuur en licht. Daarom is de volgende stap belangrijk.

Heb je zo enkele stoffen geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (bij betaling van een kleine borg) bij ons samples aanvragen die we je toesturen. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel in Amsterdam langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken. Maar let op: de Uchiwa fauteuil wordt speciaal voor jou gemaakt en is dus niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze. Ter geruststelling: heb je een order voor de Uchiwa bij ons online geplaatst dan zullen we eerst contact met je opnemen om alles te controleren en de stofkeuze te verifiëren voordat wij de order daadwerkelijk in gang zetten.

 

Voorraad en levertijd

Mud in May heeft een Uchiwa in de winkel in Amsterdam staan, maar er geen op voorraad: de mogelijkheden zijn zo groot dat ze altijd besteld moeten worden. De levertijd voor de Uchiwa is rond de 4 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

 

Over de designers: Doshi en Levien

Het duo Doshi Levien vormt een ontwerpstudio in Londen, opgericht in 2000 door Nipa Doshi (1971) en Jonathan Levien (1972). Doshi groeide op in India en studeerde aan het National Institute of Design, terwijl Jonathan, die uit Schotland komt, een meubelmaker opleiding heeft gedaan vervolgd door industrieel ontwerp.

Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Royal College of Art. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd mbt realisatie van technisch geavanceerde ontwerpen die toch traditioneel ogen. In 2008 werden ze bekroond met de prestigieuze Future Legends of Design van het Cooper Hewitt National Museum of Design in New York.

Doshi houdt zich in de eerste plaats bezig met de esthetische kant en het materiaal, terwijl Levien meer gericht is op industriële precisie en techniek. De gelaagdheid van onderzoek tijdens hun ontwerpproces - schilderen, beeldhouwen, kleuren maken - resulteren in werk dat zich onderscheidt door helderheid van ideeën maar vooral grote aandacht voor details.

Ze werken o.a. voor B & B Italia, HAY, Moroso, Kvadrat, Kettal, Cappellini, Sevres, Galerie Kreo, internationale musea en culturele instellingen.

Klik voor de website van Doshi en Levien hier.

 

Over HAY

HAY is een Deens designmerk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel poductie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY /Doshi Levien

Afmetingen
61 cm breed, 49 diep, 39 cm hoog

Materiaal
Eikenhout, Versterkte polypropyleen met gegoten polyurethaanschuim

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss