Nr 2 van 28

Japanse messing pen / Brass Balpoint Pen Solid Brass - Traveler's Company

Artikelnr.: 4902805367264
€ 29,90 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Japanse messing pen / Brass Balpoint Pen Solid Brass

Deze Japanse pen van het merk Midori / Traveler's Company is van 100% messing en onderdeel van een serie: er is ook een potlood waar de houder ook van messing is. Het prettige aan messing is dat de pen naarmate hij ouder wordt steeds doorleefder en mooier wordt.

De pen bestaat uit twee delen die op elkaar passen: de messing huls en de pen zelf. Als je de pen opbergt in de huls plaats je er vanzelf een dopje op waardoor het op een kogel lijkt. De messing huls is dan slechts 10 cm lang, makkelijk op te bergen en de punt van de pen is goed beschermd.

Als je de pen eruit haalt en op de huls plaatst is hij zo’n 15 cm lang en klaar om mee te schrijven. De bovenkant bevat een oogje waar je een koordje doorheen kan doen zodat je de pen om je nek kunt hangen. De pen bevat een zeer dunne penpunt die zacht en soepel schrijft.

De messing hulsen voor pennen en potloden worden gemaakt in een fabriek in Japan waar vroeger hulzen voor kogels werden gemaakt. We weten niet wat dat zegt, maar het zegt toch iets.

 

Er zijn uiteraard inktnavullingen van te krijgen!

 

Over Traveler's Company / Midori

Het Japanse merk MIDORI is een schrijfwarenmerk dat in 1950 als producent van briefpapier en enveloppen is ontstaan. Sindsdien zijn ze producten blijven ontwikkelen die zoals ze het zelf zeggen ‘het dagelijks leven van mensen verrijken en kleur toevoegen’. MIDORI heeft zijn basis in papier behouden, maar daarnaast vele andere kantoorartikelen toegevoegd, zoals schrijfwaren, scharen, linialen etc.

Ze voeren aan aantal sublabels waaronder ‘Traveler’s Company’ waar ze een aantal series hebben ondergebracht die wij prachtig vinden. Zo valt de reeks messing (BRASS) pennen en potloden zowel door het ingenieuze en ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp als door het eerlijke en duurzame (messing) materiaal op, en worden wij blij van de zorgvuldigheid waarmee alles is gemaakt. Dit zijn producten voor het leven, ze zullen ook naarmate ze ouder worden juist aan schoonheid winnen. Een beetje tegen de tijdgeest van snel en vervangbaar in.

Met datzelfde oog voor duurzaamheid produceren ze notitieboeken / notebooks bedoeld voor de reiziger met vrije geest (maar te gebruiken naar ieders wil uiteraard) gemaakt van echt leer, dat ook prachtig veroudert en waar je de inhoud van kunt vervangen en dus generaties lang mee kunnen.

Kortom, prachtige, zorgvuldig gemaakte producten voor het leven.

 

 

 

 

 

 

Merk / Designer
Traveler's Company / Midori

Afmetingen
Gesloten: 11 mm (diameter), lengte 105 mm. Geopend lengte 145 mm

Materiaal
Messing

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss