Nr 5 van 28

Inktnavulling messing balpoint / Refill Brass Pen - Traveler's Company

Artikelnr.: 4902805366380
€ 1,90 (inclusief btw)
Voorraad: 8 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Inktnavulling messing balpoint / Refill Brass Pen

Dit is de navulling / refill voor de Japanse balpoint van messing van het merk Traveler's Company.

De Japanse balpoint zelf bestaat uit twee delen die op elkaar passen: als je de pen opbergt in de huls plaats je er vanzelf een dopje op waardoor het op een kogel lijkt. De messing huls is dan slechts 10 cm lang, makkelijk op te bergen en de punt van de pen is goed beschermd.

Als je de pen eruit haalt en op de huls plaatst is hij zo’n 15 cm lang, en klaar om mee te schrijven. Prachtig elegant!

De messing huls voor pennen en potloden worden gemaakt in een fabriek in Japan waar vroeger hulzen voor kogels werden gemaakt. We weten niet wat dat zegt, maar het zegt toch iets.

 

Over Traveler's Company / Midori

Het Japanse merk MIDORI is een schrijfwarenmerk dat in 1950 als producent van briefpapier en enveloppen is ontstaan. Sindsdien zijn ze producten blijven ontwikkelen die zoals ze het zelf zeggen ‘het dagelijks leven van mensen verrijken en kleur toevoegen’. MIDORI heeft zijn basis in papier behouden, maar daarnaast vele andere kantoorartikelen toegevoegd, zoals schrijfwaren, scharen, linialen etc.

Ze voeren aan aantal sublabels waaronder ‘Traveler’s Company’ waar ze een aantal series hebben ondergebracht die wij prachtig vinden. Zo valt de reeks messing (BRASS) pennen en potloden zowel door het ingenieuze en ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp als door het eerlijke en duurzame (messing) materiaal op, en worden wij blij van de zorgvuldigheid waarmee alles is gemaakt. Dit zijn producten voor het leven, ze zullen ook naarmate ze ouder worden juist aan schoonheid winnen. Een beetje tegen de tijdgeest van snel en vervangbaar in.

Met datzelfde oog voor duurzaamheid produceren ze notitieboeken / notebooks bedoeld voor de reiziger met vrije geest (maar te gebruiken naar ieders wil uiteraard) gemaakt van echt leer, dat ook prachtig veroudert en waar je de inhoud van kunt vervangen en dus generaties lang mee kunnen.

Kortom, prachtige, zorgvuldig gemaakte producten voor het leven.

 

 

 

 

 

 

Merk / Designer
Traveler's Company / Midori

Materiaal
inkt

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss