Behang Petite Friture

Petite Friture produceerde al enige tijd behang, mooi vonden wij, maar toen ze in 2023 een samenwerking aangingen met de Nederlandse ontwerper Carole Baijings steeg het behang wat ons betreft naar een ander niveau. Het valt op door het prachtige verloop in het kleurgebruik. Zoals vaak in haar werk is het geinspireerd op de natuur, waar kleuren in elkaar overgaan en er hierdoor diepte gecreerd wordt.

'Net als bij een schilderij zie je niet hetzelfde als je er van dichtbij of van veraf naar kijkt.'

In het werk van Carole Baijings neemt kleur altijd een belangrijke positie in. De ontwerpen zijn vaak minimalistisch van opzet maar in details rijk bewerkt en fel van toon en kleur. Ze gebruikt veel fluor en veel pasteltinten, in geen enkel product van Baijings zit zwart.

'Kleur in mijn ogen even belangrijk als vorm. Ik denk in kleur - het is geen keuze achteraf. Je kunt er een emotie mee oproepen of een esthetisch of dramatisch beeld mee versterken.

 

 

Kleuren Behang

De behangen zijn te krijgen in 5 kleurtonen: Morning, Midday, Afternoon, Evening en Night. Je zou ze dus zelfs naast elkaar kunnen gebruiken om niet alleen een verloop vertikaal maar ook horizontaal te krijgen. Gebruikelijker lijkt het ons om verschillende kleurtinten per kamer of ruimte kiezen, maar het is een mogelijkheid.

We hebben ze hieronder naast elkaar gezet zodat je het verloop mooi kunt zien en je de mogelijkheden kan ervaren.

 

Behang 'Panorama'

Elke kleurtint bestaat hier uit 3 rollen van 50 cm: de afbeelding hierboven heeft dus een totale breedte van 7,5 meter. De hoogte van een rol is 10 meter.

 

Behang Large Stripes

Elke kleurtint bestaat hier uit 1 rol van 50 cm: de afbeelding hierboven heeft dus een totale breedte van 2,5 meter. De hoogte van een rol is 10 meter.

 

We hebben alle stalen in de winkel in Amsterdam, kom gerust kijken of vraag een staal aan, dan sturen we het je toe.

 

Eigenschappen Behang

Het behang is vlambestendig, non-woven en gemaakt in Frankrijk. Het is 'vliesbehang', komt per rol van 50 cm breed in 10 meter lengte.

Vliesbehang is behang met een vinyl toplaag. Het kan worden aangebracht zonder dat je het helemaal moet 'inlijmen' zoals dat vroeger met behang gebeurde. Je lijmt het eenvoudig - snel - op de muur, ook bij het verwijderen komt het er in zijn geheel weer af (zonder afstomen). Er is dus geen behangtafel nodig. Andere voordelen tov traditioneel behang: het krimpt niet en er ontstaan geen vlekken of 'bellen' en het is sterker dan traditioneel behang, scheuren is vrijwel onmogelijk.


 

Petite Friture

is een Frans designlabel dat ontstond in 2009, met "de wil om jonge talenten te promoten en om met hen een catalogus van objecten, verlichting en klein meubilair te ontwikkelen die een vibratie creëert". Het resultaat zijn elegante en toegankelijke objecten die op een eenvoudige en ongeremde manier een verhaal vertellen: objecten die ons dagelijks leven begrijpen en ons uitnodigen om ervan te genieten.

Een van hun bekenste ontwerpen / producten is zonder enige twijfel de Vertigo lamp, maar ze hebben veel meer ontwerpen die wij heel mooi vinden.

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss